ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ запускає в 10 регіонах медіахаби для підтримки журналістів

15.11.2022, 14:00
Колаж ІМІ
Колаж ІМІ

В Україні запрацює мережа з 10 журналістських хабів “Медіабаза”, метою якої буде підтримка роботи незалежних медійників у складних умовах. 

Хаби відкриваються за підтримки ГО “Інститут масової інформації”.

Найближчий рік хаби працюватимуть в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Чернігівській та Житомирській областях. Скористатися послугами мережі зможуть як журналісти, що проживають у згаданих регіонах, так і ті, що перебуватимуть там за робочою необхідністю чи навіть просто проїздом. 

Хаби будуть ресурсними центрами для журналістів, де вони зможуть узяти в оренду захисне обладнання, попрацювати й передати дані, послухати цікавий тренінг.  

“Українські та закордонні медійники мають бути захищені та забезпечені можливістю працювати навіть за найскладніших умов. Такими базовими принципами ми керувалися в Інституті масової інформації, запускаючи спільно з регіональними журналістами мережу ресурсних центрів”, – заявила Оксана Романюк, виконавча директорка ІМІ.  

“Ми не ставимо за мету створити десяток ідентичних майданчиків. Кожен регіон має свої особливості, специфічні потреби та вже сформовану медійну спільноту. Відповідно, і хаби підлаштовуватимуть свою роботу під ті реалії, в яких перебувають. Десь потрібніші бронежилети, каски та аптечки, десь опенспейс, куди можна прийти й спокійно попрацювати, а ще десь – куточок з генератором і старлінком, бо в місті постійні перебої зі світлом та інтернетом. Ми плануємо дослухатися до потреб наших колег та підлаштовувати роботу хабу так, щоб бути максимально корисними для журналістів”, прокоментував старт проєкту координатор всеукраїнської мережі журналістських хабів Павло Лісниченко. 

Організація онлайн- та офлайн-тренінгів, інтенсивів, дискусійних майданчиків, налагодження комунікації між медійною спільнотою, владою, силовиками та військовими, надання в користування засобів захисту та професійного обладнання – це далеко не вичерпний перелік завдань, які виконуватимуть хаби в 10 регіонах нашої країни. 

“З огляду на перспективи довготривалих відімкнень електроенергії ми плануємо забезпечити медійників місцем, у якому можна буде повноцінно працювати, навіть якщо в згаданих регіонах чи окремих містах не буде світла та інтернету”, –  наголосив Павло Лісниченко, координатор проєкту.

Liked the article?
Help us be even more cool!