ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ зафіксував 31 порушення свободи слова, пов'язане з карантином

23.06.2020, 10:00
Фото - lifewire
Фото - lifewire

Інститут масової інформації зафіксував 31 порушення свободи слова, пов'язане з дією карантину, оголошеного в Україні 12 березня через пандемію коронавірусу.

Так, 18 червня ІМІ зафіксував один випадок перешкоджання журналістам. Інцидент стався в Дніпрі: на журналістку телеканалу “Відкритий” Христину Малікову напали в магазині, роботу в умовах карантину якого вона перевіряла. 

Напали на журналістку продавчиня та власниця магазину. Унаслідок у Христини Малікової забрали мобільний телефон і видалили зняте на нього відео. У журналістки залишилися садна.

Загалом найбільше порушень зафіксовано в Києві з областю та на Дніпропетровщині (по шість), на Херсонщині – чотири, три – на Львівщині, по два випадки – у Чернівецькій області, на Полтавщині, Хмельниччині та Одещині, і по одному випадку – на Донбасі, в Черкасах, Миколаєві та в Запоріжжі.

Нагадаємо, станом на 12 червня ІМІ зафіксував 30 порушень свободи слова, пов'язаних з дією карантину, оголошеного через пандемію коронавірусу.

Якщо порушили ваші професійні журналістські права – звертайтеся на нашу гарячу лінію за телефоном (050) 447 70 63 та пишіть на електронну адресу [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!