ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі напали на журналістку, яка знімала порушення карантинних вимог у магазині

19.06.2020, 10:10
Фото – скриншот з відео Відкритого
Фото – скриншот з відео Відкритого

У Дніпрі 18 червня на журналістку телеканалу “Відкритий” напали в магазині, роботу в умовах карантину якого вона перевіряла. Про це повідомляється на сайті каналу.

Журналістка Христина Малікова отримала редакційне завдання: зняти на відео роботу продуктових крамниць в умовах карантину. Найближче до студії “Відкритого” розташований магазин “Асорті”. 

Христина зайшла в крамницю і, відрекомендувавшись журналісткою телеканалу, почала знімати на телефон порушення карантинних норм: не накрили готову продукцію, а продавець і відвідувачі були без засобів захисту. 

Побачивши, що журналістка знімає магазин, продавчиня накинулася на журналістку з кулаками. Незабаром приєдналась і власниця “Асорті”. 

Унаслідок у Христини Малікової забрали мобільний телефон і видалили зняте на нього відео. У журналістки залишилися садна.

“На моє запитання: “Чому ви без засобів захисту, якщо в країні карантин?” – продавчиня наділа маску і почала поводитись агресивно. Вибігла власниця магазину і почала бити мене по руках, щоб забрати телефон. Ще хтось вийшов з-за прилавка і схопив мене за комір. У підсумку в мене відібрали стільниковий. Потім господиня забігла в службове приміщення і видалила відео”, – розповіла журналістка. 

Як повідомила прессекретарка Нацполіції Дніпропетровської області Аліна Стадник, зараз вирішується питання про внесення зафіксованого правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 171 Кримінального кодексу України. “Слідство буде розбиратися в події”, – сказала вона. 

Господиня магазину пояснила свою поведінку тим, що “Асорті” – приватне підприємство і знімати тут заборонено. 

“Крім того, що господиня порушила закон про перешкоджання журналістській діяльності, у магазині порушили карантинні заходи. Власник продуктового має бути притягнута до відповідальності за скоєне”, – сказав адвокат В'ячеслав Кошовий.

Liked the article?
Help us be even more cool!