ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ разом з партнерами створять чорний список блогерів та каналів

17.11.2020, 16:31
Фото – helsinki.org.ua
Фото – helsinki.org.ua

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ), Центр прав людини ZMINA та Інститут масової інформації підписали меморандум про створення списку медіа, блогерів, сторінок у соцмережах та телеграм-каналів, які поширюють маніпулятивну і неправдиву інформацію про журналістів, правозахисників і  громадських активістів в Україні.

Підписання меморандуму між організаціями, які стали ініціаторами спільного проєкту “Медіа Фуфло”, відбулося 17 листопада в Києві, повідомляється на сайті УГСПЛ.

У планах ініціаторів до кінця року презентувати відповідний список та надалі оновлювати його раз на квартал.

“Ми закликаємо бойкотувати медіа та ресурси, які розпалюють ворожнечу та публікують брехню. Для цього ми складаємо список тих, хто бреше людям в очі та ширить фейки. Ми будемо моніторити інтернет-простір, щоб визначити тих, хто, за розробленими нами критеріями, систематично займається хейтерством щодо представників громадянського суспільства”, – зазначив виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко.

“Список буде оновлюватися. Ті медіа та блогери, які публічно визнають розповсюдження сумнівної інформації та опублікують спростування, будуть виключені зі списку”, – додала виконавча директорка ГО “Інститут масової інформації” Оксана Романюк.

Голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик закликала підписуватися на сторінки спільного проєкту та надсилати інформацію про фейки на електронну пошту. 

Ресурси проєкту:

[email protected]  

https://www.facebook.com/mediafuflo/

https://twitter.com/FufloMedia

https://t.me/mediafuflo

Liked the article?
Help us be even more cool!