ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужва заявив, що Австрія надала йому політичний притулок

02.10.2018, 10:00
Ігор Гужва, фото - Радіо Свобода

Головний редактор інтернет-видання “Страна.ua” Ігор Гужва заявив, що австрійська влада надала йому політичний притулок. Про це він написав 1 жовтня на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я отримав повідомлення, що влада Австрійської Республіки задовольнила мою заяву та надала мені притулок. Хочу сказати величезне спасибі всім тим, хто мені допомагав на цьому шляху... І, звичайно, я вдячний владі Австрійської Республіки за те, що винесла таке рішення”, - написав він.

Гужва висловив думку, що таке рішення Австрії буде “важливим сигналом” для української влади та для українських журналістів.

“У Європі вже не вірять у розповіді про “небачену свободу слова”. Тут уже всі все розуміють. І роблять висновки”, - зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня 2017 року у Києві правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня 2017 року Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

24 червня 2017 року Шевченківський районний суд Києва обрав для керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн.

26 червня за головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву внесли заставу.

27 червня Ігор Гужва вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора.

31 січня 2018 року головний редактор інтернет-видання “Страна.ua” Ігор Гужва повідомив, що залишив територію України і попросив політичного притулку в Австрії. У своєму зверненні він заявив про тиск з боку влади та нагадав, що проти нього порушено п’ять кримінальних справ. Також Гужва заявив, що виїхав за кордон через загрози його життю і свободі.

1 лютого 2018 оку Генеральна прокуратура готує клопотання до суду про стягнення застави з директора ТОВ “Вісті Мас-Медіа” Ігоря Гужви в дохід держави та зміну йому запобіжного заходу на більш суворий, оскільки вважає, що він свідомо затягував розгляд судом кримінальних проваджень стосовно нього.

2 лютого 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ збирається клопотати про міжнародний розшук Ігоря Гужви.

2 лютого 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що до контенту видань головного редактора порталу “Страна.ua” Ігоря Гужви у слідства претензій немає. За його словами, Гужа є фігурантом двох кримінальних проваджень щодо вимагання грошей та несплати податків в особливо великих розмірах та “має понести відповідальність за скоєне”.

6 лютого 2018 року Ігор Гужва повідомив, що суд ухвалив рішення про його затримання та примусове доправлення на судове засідання.

Liked the article?
Help us be even more cool!