ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ збирається оголосити Гужву в міжнародний розшук - Луценко

02.02.2018, 15:10
Фото - Ліга

Генеральна прокуратура України збирається клопотати про міжнародний розшук головного редактора інтернет-видання “Страна.uа” Ігоря Гужви. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу 2 лютого, повідомляє “Главком”.

За його словами, Гужва “втік з України, коли в одній зі справ проти нього суд завершив стадію дебатів”.

“Ми будемо клопотати про зміну запобіжного заходу, спочатку з внутрішнього, а потім і міжнародного розшуку”, - заявив генпрокурор.

Луценко зазначив, що українська сторона поінформувала колег з Австрії про те, що у справі Гужви немає політики, а мова йде виключно про економічні і загальнокримінальні злочини.

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого Генеральна прокуратура готує клопотання до суду про стягнення застави з директора ТОВ “Вісті Мас-Медіа” Ігоря Гужви в дохід держави та зміну йому запобіжного заходу на більш суворий, оскільки вважає, що він свідомо затягував розгляд судом кримінальних проваджень стосовно нього.

31 січня головний редактор інтернет-видання “Страна.ua” Ігор Гужва повідомив, що залишив територію України і попросив політичного притулку в Австрії. У своєму зверненні він заявив про тиск з боку влади та нагадав, що проти нього порушено п’ять кримінальних справ. Також Гужва заявив, що виїхав за кордон через загрози його життю і свободі.

Liked the article?
Help us be even more cool!