ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Художника з Криму Богдана Зізу етапували до Владимирського централу

Кримського художника Богдана Зізу, якого засудили до 15 років ув'язнення за облиття синьо-жовтою фарбою дверей окупаційної міської адміністрації Євпаторії, етапували до російської в’язниці “Владимирський централ”, повідомляє Кримська правозахисна група.

Після довгого етапу активіста привезли в січні у в’язницю №2 (Т-2), Владимирський централ, у російському місті Владимир.

Після того як 27 вересня Військовий апеляційний суд у Власисі залишив вирок Зізі без змін, художника етапували з Новочеркаська. Тимчасовою зупинкою на етапі була колонія №29 у Пермі.

У Кримській правозахисній групі нагадали, що Владимирський централ – відома російська в’язниця для особливо небезпечних злочинців, яка була заснована наприкінці 18-го століття. Наразі там тримають багато українських політичних вʼязнів, зокрема Олега Приходька, Ігоря Купича, Асана Ахтемова, Аппаза Куртамета, Амета Сулейманова та інших.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня 2023 року російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримського художника Богдана Зізу, який минулого року облив синьо-жовтою фарбою двері окупаційної міської адміністрації Євпаторії, до 15 років ув'язнення.

10 червня сестра політв'язня повідомила Крим.Реалії, що Богдан Зіза оголосив голодування. 15 червня 2023 року сестра Богдана повідомила, що за 17 днів голодування Зіза втратив 10 кг і його помістили до карцеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!