ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Hromadske поскаржилося до ЄСПЛ через справу проти С14

15.07.2020, 16:01
Фото – hromadske.ua
Фото – hromadske.ua

Hromadske в червні 2020 року подало до Європейського суду з прав людини заяву щодо рішення Верховного Суду України, який не задовольнив скаргу медіа в справі проти С14. Про це hromadske 15 липня повідомило "Детектору медіа".

"Заява ґрунтується на порушенні статті 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (свобода вираження поглядів). Вимоги є типовими для заяв до ЄСПЛ і полягають у визнанні порушення державою Україна згаданої Конвенції", – розповіли в ЗМІ.

Hromadske наразі не має інформації від ЄСПЛ щодо розгляду скарги.

"Оскільки провадження в ЄСПЛ є письмовим, наразі ми можемо тільки чекати на лист у відповідь. Тривалість такого очікування не регламентована і може бути значною як з огляду на велику кількість заяв, що подаються до суду, так і зважаючи на особливості функціонування суду в період карантинних обмежень", – пояснили в медіа.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2018 року ГО "С14" подала до суду проти hromadske "на захист честі, гідності та ділової репутації". Причиною став твіт англомовної служби hromadske. У дописі від 4 травня 2018 року, коли представники С14 силоміць привели бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі до СБУ, організацію охарактеризували як “неонацистська”.

Freedom House Ukraine, “Репортери без кордонів” та Харківська правозахисна група розкритикували рішення Господарського суду Києва, який задовольнив позов праворадикальної організації "С14" проти hromadske.

6 серпня 2019 року Господарський суд Києва задовольнив позов ГО "С14" проти hromadske через публікацію, в якій організація характеризується як “неонацистська”. Нromadske вважало рішення суду несправедливим і оскаржило його.

7 листопада 2019 року апеляційний суд залишив без задоволення скаргу hromadske в справі проти С14 та залишив чинним рішення Господарського суду Києва від 6 серпня.

Касаційний суд у складі Верховного Суду 21 січня 2020 року залишив без задоволення скаргу hromadske у цій справі. Тоді ж видання заявило про намір оскаржити рішення Верховного суду в Європейському суді з прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!