ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники підтримали Громадське у судовому спорі із С14

07.08.2019, 16:14

Низка міжнародних правозахисних організацій розкритикували рішення Господарського суду Києва, який задовольнив позов праворадикальної організації С14 до Громадського щодо захисту честі та гідності, повідомляє Громадське.

Так, організація Freedom House Ukraine назвала це рішення небезпечним прецедентом втручання у свободу думки і слова в Україні.

“А також — зловживання правом на захист честі і гідності з боку ультраправих груп, які використовують силу проти людей з різних етнічних чи релігійних спільнот, або з протилежними політичними та культурними поглядами”, - йдеться у повідомленні.

Директор українського відділення Freedom House Метью Шааф вважає, що руйнівним наслідком рішення суду може бути посилення самоцензури ЗМІ в Україні.

Організація “Репортери без кордонів” назвала рішення суду “ганебним”. Повну підтримку Громадському висловив директор відділення “Репортерів без кордонів” у Східній Європі та Центральній Азії Йоган Бір.

Також несправедливим рішення вважає “Харківська правозахисна груп”. У заяві наголошується, що незалежно від того, завдає щось шкоду репутації організації чи ні, це не може вважатися наклепом, якщо це відповідає дійсності.

Нагадаємо, Господарський суд Києва задовольнив позов С14 проти Громадського телебачення через публікацію, в якій С14 характеризується як “неонацистська” організація. Громадське вважає рішення суду несправедливим і оскаржить його.

Liked the article?
Help us be even more cool!