ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав Громадське спростувати інформацію про С14

06.08.2019, 14:44
Фото - CBN

Господарський суд Києва задовольнив позов громадської організації С14 проти Громадського телебачення та зобов'язав медіа спростувати інформацію шляхом публікації рішення суду, повідомляє Громадське.

С14 позивалася до Громадського через публікацію, в якій організація характеризується як “неонацистська”.

Суддя суду Юлія Картавцева зазначила, що інформація, розповсюджена Громадським “шкодить репутації” С14 і зобов'язала Громадське спростувати інформацію та стягнути на користь С14 3,5 тис грн судового збору. 

Громадське оскаржить рішення. 

“Рішення є помилковим і незаконним, воно запроваджує кричущу тенденцію, яка пригнічує свободу слову. Ми будемо його оскаржувати”, - зазначила адвокатка Громадського телебачення Оксана Чайковська.

“Ми здивовані таким рішенням, воно не лише суперечить судовій логіці, але і є небезпечним прецедентом для інших ЗМІ і для свободи слова загалом. Громадське несе відповідальність за свої матеріали, посилаючись на закони, експертні думки і усталену практику, тому, звичайно, ми будемо оскаржувати це рішення в усіх інстанціях, ми переконані у своїй правоті і професійності”, - прокоментувала головна редакторка Громадського Ангеліна Карякіна.

С14 відмовилися коментувати рішення суду Громадському. 

“Позиція С14, що вони не є за своєю діяльність, за характером своєї діяльності неонацистською групою. Вони є націоналістичною групою, але в жодному разі не є неонацистською”, - заявляв адвокат організації С14 Віктор Мороз у попередніх судових засіданнях. За його словами те, як Громадське назвало організацію - шкодить діловій репутації С14. 

Громадське телебачення обстоює позицію, що не допустило жодних порушень, характеризуючи організацію “неонацистською”.

Нагадаємо, у липні 2018 року громадська організація С14 подала до суду проти Громадського телебачення “на захист честі, гідності та ділової репутації”. Причиною став твіт англомовної служби Громадського. У дописі від 4 травня 2018 року, коли представники С14 силоміць привели бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі до СБУ, організацію охарактеризували як “неонацистська”.

Liked the article?
Help us be even more cool!