ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова комітету свободи слова заявила, що за нею стежать

30.07.2018, 15:11
Фото - Українська правда

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформаційної політики Вікторія Сюмар стверджує, що за нею ведеться стеження. Про це вона розповіла в інтерв’ю “Українській правді”, повідомляє Радіо Свобода.

За словами політика, проти неї ведеться замовна інформаційна кампанія, частиною якої може бути спостереження.

Сюмар стверджує, що представник політика Віктора Медведчука Василь Німченко подав на неї до суду з вимогою не втручатися в розгляд справи про напад на журналістів Радіо Свобода Михайла Ткача і Кирила Лазаревича. Їх побили охоронці Медведчука, коли вони зняли прибуття політика на чартерному рейсі з Москви.

За словами депутатки, після цього вона й помітила, що за нею стежать.

“Пізніше за мною почали їздити різні автомобілі. Коли я спробувала з’ясувати, що це за автомобілі, виявилося, що це номери з машини, яка зареєстрована в так званій “ДНР”, і зняті вони з автомобіля ВАЗ, хоча за мною їздила чорна КІА. Очевидно, що хтось за мною стежив і шукав якусь сенсацію”, – припускає Сюмар.

Вона додала, що правоохоронні органи повідомлено про цей автомобіль, але зверталася не вона. Втім, наразі Сюмар планує особисто звернутися до правоохоронців.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня народний депутат Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного з журналістами програми “Схеми”.

Позивач просить суд визнати протиправними дії голови комітету щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

1 лютого 2018 року Київська місцева прокуратура №9 скерувала до суду обвинувальний акт щодо працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми” 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”. Охоронцю інкримінується 171 стаття Кримінального кодексу України.

7 лютого 2018 року голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів “Схем” викликає занепокоєння.

Liked the article?
Help us be even more cool!