ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницьке видання Vsim.ua виграло апеляцію в справі проти посадовця міськради

29.08.2024, 11:14
Альона Береза

Хмельницький апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу місцевого медіа Vsim.ua (ТОВ “Медіахолдинг “Всім”) та задовольнив її, скасувавши рішення суду першої інстанції та додаткове рішення в справі за позовом заступника міського голови Хмельницького Василя Новачка про захист честі, гідності, ділової репутації та компенсацію моральної шкоди. 

Таке рішення апеляційний суд ухвалив 27 серпня 2024 року, повідомила регіональна представниця Інституту масової інформації Альона Береза, яка відвідала судове засідання.

Суд також відмовив у задоволенні позову позивачу Василю Новачку та стягнув судові витрати на користь видання в розмірі майже 2,5 тисяч гривень.

Розгляд справи за позовом Василя Новачка проти vsim.ua в Хмельницькому апеляційному суді. Фото Альони Берези

Колегія суддів апеляційної інстанції після нарадчої кімнати оголосила лише резолютивну частину рішення, а повний текст судового рішення буде підготовлений упродовж п’яти днів, починаючи з наступного дня після оголошення скороченого судового рішення.

Постанова набирає законної сили з дня її ухвалення та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом 30 днів після складення повного судового рішення.

Заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок (попереду) та його захисник (позаду). Фото Альони Берези

Нагадаємо, Хмельницький міськрайонний суд наприкінці травня частково задовольнив позов заступника міського голови Хмельницького Василя Новачка проти хмельницького видання Vsim.ua. Суд визнав інформацію в статті видання недостовірною й такою, що порушує немайнові права позивача на повагу до честі, гідності та недоторканність ділової репутації, зобов'язав видання видалити статтю та спростувати інформацію в ній у такий самий спосіб, у який вона була поширена, та офіційно перепросити. Крім того, видання мало сплатити позивачу 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Також 13 червня суд першої інстанції ухвалив додаткове рішення в цій справі, а саме частково задовольнив вимогу позивача про компенсацію моральної шкоди, постановив стягнути з медіа 20 тисяч гривень витрат на правову допомогу та понад 2,2 тисячі гривень судових витрат.

Liked the article?
Help us be even more cool!