ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонський колаборантський телеканал "ВТВ+" розпочав мовлення на російському супутнику

27.06.2022, 13:20

Херсонський телекана “ВТВ+” розпочав мовлення на російському супутнику. Це ще одне підтвердження співпраці каналу з російськими загарбниками. Про це повідомила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Регулятор зазначає, що вже фіксував прояви колабораціонізму з боку “ВТВ+” і поінформував про виявлені факти Службу безпеки України.

Після виконання всіх моніторингових процедур Нацрада надасть інформацію РНБО з метою накладання санкцій на ліцензіата відповідно до закону.

Регулятор нагадує, що “ВТВ+” удався до співпраці з окупантами і колабораціоністами, а відтак, використовує свої програми для поширення пропаганди, маніпулятивної і неправдивої інформації.

“Український медіарегулятор фіксує всі спроби колабораціонізму в інформаційному просторі та закликає жителів тимчасово окупованих територій критично ставитися до контенту таких телеканалів, не вірити поширюваній ними інформації, за допомогою якої вони намагатимуться дискредитувати українську владу і послабити нашу боротьбу з окупантом”, - йдеться у повідомленні.

Також Нацрада закликає ліцензіатів, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, негайно інформувати регулятора про випадки тиску або захоплення редакцій, обладнання, передавачів, про будь-які критичні й примусові дії щодо персоналу компаній.

Крім того, Нацрада ще раз звертається до Верховної Ради про необхідність надати можливість анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури перевірки.

Як повідомляв ІМІ, 1 травня 2022 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила СБУ про те, що херсонський телеканал “ВТВ Плюс” почав співпрацювати з посібниками держави-агресора і колабораціоністами. 

Також Нацрада просить надати можливість анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури.

Liked the article?
Help us be even more cool!