ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонські журналісти назвали двох пропагандистів, причетних до розграбування "UA: Херсон"

26.05.2022, 17:50
Фото – Кавун. City
Фото – Кавун. City

Херсонські журналісти відшукали російських пропагандистів, які причетні до пограбування та знищення телеканалу “Суспільне Херсон”.

Як повідомляє Кавун.city, у приміщенні каналу встигла побувати й низка так званих “журналістів”, які ведуть пропагандистську діяльність скрізь, де з'являються російські воєнні злочинці. 

Йдеться про пропагандиста з терористичного телеграм-каналу “WarGonzo”, автора каналу “Ген Опричника [Z]” Владіслава Зіздока та колишнього співробітника забороненого в Україні телеканалу “112 Україна” росіянина Романа Гнатюка.

За даними видання, Владіслав Зіздок – відомий російський пропагандист, брав участь у війні в Сирії, на Донасі, та розгоні революції в Білорусі. Він проживає в Москві.

“Цей псевдожурналіст одним з перших почав медійну кампанію проти журналістів, разом з московитськими бойовиками з перших днів перебував у нашій області й створював брехливий контент для терористичних псевдоЗМІ. Саме в його “матеріалах” уперше було озвучено інформацію, що “Суспільне. Херсон” займається “підбурюванням до збройного спротиву окупантам”, – пише видання.

Зіздок є автором та співавтором низки пропагандистських фільмів, які вибілюють діяльність терористів на Донбасі. Зокрема, стрічок “Его оплот” та “Я опять вернусь” про вбитого ватажка терористичної “ДНР” Олександра Захарченка, “Вольный город Одесса. Манифест”. Останній відеоролик був опублікований від імені так званих “партизанів” Одеси, які оголосили Україні війну.

Роман Гнатюк – колишній співробітник забороненого в Україні телеканалу “112 Україна”, також побував у розграбованій будівлі “Суспільне Херсон”. Проживає в місті Красногорськ Московської області. Велику частину своєї “професійної” діяльності провів на Донбасі. До приїзду в Херсон Гнатюк кілька разів потрапляв у скандали щодо своєї діяльності на території Донецької та Луганської областей. Так, він устиг відзначитися роботою одночасно на “17-й канал” (Луганськ), канал “112 Україна”, “Государственний медіахолдінг” (Донецьк), “Пєрвоє інформационноє агєнтство”, “Мєждународний прєсцентр DONI” та “Украина. РУ”.

“Окрім мародерства в будівлях телеканалу “Суспільне Херсон” Роман Гнатюк брав безпосередню участь у відключенні українського мовлення в Херсонській області та запровадженні московитських телеканалів. Безперешкодно потрапив у комунікаційну точку, лазив на телевежу. Саме з вуст Гнатюка вперше й прозвучала фраза про “ідеологічну укронацистську пропаганду” від журналістів Суспільного мовника. Підтвердити її він зміг хіба кількома книжками українською мовою та роздруківками з правилами нового українського правопису, які він знайшов в одному з кабінетів “Суспільного Херсон”, – пише видання.

Як повідомляв ІМІ, російські військові розікрали філію “Суспільне Херсон”, а тепер створюють пропагандистський канал.

3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!