ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонські суди розглядають шість справ про перешкоджання журналістам

19.02.2021, 17:00
Фото – скриншот з відео Андрія Пилиповича
Фото – скриншот з відео Андрія Пилиповича

Шість кримінальних проваджень, відкритих за ст. 171 Кримінального Кодексу України, розглядаються в судах Херсонської області.

Про це під час пресконференції 19 лютого сказав прокурор Херсонської області Володимир Калюга, повідомляє Depo.Херсон.

За його словами, у двох справах уже є рішення суду, і одне з цих рішень прокуратура оскаржує.

Як розповів Володимир Калюга, суд виправдав обвинуваченого на тій підставі, що він буцімто не знав, що спілкується з журналістом. “Це, на думку прокуратури, не підстава для виправдувального рішення”, – сказав Калюга. Він не уточнив, про якого журналіста йдеться.

Представник Інституту масової інформації в Херсонській області Сергій Нікітенко уточнив виданню, що виправдали обвинуваченого, який погрожував пістолетом журналісту з Нової Каховки Андрію Пилиповичу. Він робив матеріал про ситуацію із забудовою центральної частини міста і під час цього отримав погрози. 

Як повідомляв ІМІ, 26 вересня 2019 року в місті Нова Каховка (Херсонська область) будівельник погрожував пістолетом журналістові Андрію Пилиповичу під час знімання сюжету.

29 вересня 2019 року слідчий Новокаховського відділу поліції вручив нападнику підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 ККУ (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

29 вересня 2019 року нападнику підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 ККУ.

11 листопада 2020 року Новокаховський міський суд Херсонської області виправдав чоловіка, обвинуваченого в погрозі вбивством і насильством щодо журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!