ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонська ОДА пояснила, що допустила до Зеленського зареєстровані ЗМІ, та які "мають більше поширення"

26.06.2020, 20:45
Фото - ПІК
Фото - ПІК

Херсонська обласна держадміністрація пояснила, що допустила для висвітлення візиту до Херсону президента Володимира Зеленського ЗМІ, які є зареєстрованими та мають “більше поширення та охоплюють більшу аудиторію”. Про це повідомляється на сторінці ОДА у фейсбуці.

“У зв’язку зі збільшенням числа випадків захворювання на COVID-19 та щоденну фіксацію антирекордів інфікувань кількість присутніх представників ЗМІ на заході була обмежена. Ми були вимушені сфокусуватись на медіаканалах, які мають більше поширення та охоплюють більшу аудиторію. Було зроблено акцент на зареєстрованих ЗМІ, тому що це подія високого рівня, яка має бути фахово висвітлена із дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики. Через це представники ЗМІ, які не мають акредитації, та, відповідно, редакційного завдання, а також блогери не були запрошені”, - повідомили в ОДА.

У заході взяли участь низка національних та деякі регіональні представники ЗМІ: “UA:Херсон”, ТРК “Твій плюс”, ТРК “Херсон плюс”, ТРК “ВТВ плюс” та газета “Новий день”.

“Також з усіх об’єктів, на яких перебував Глава держави, здійснювалася пряма трансляція на сторінці Офісу Президента. Її також можна було переглянути на сторінці обласної державної адміністрації”, - йдеться у повідомленні.

В ОДА додали, що “і надалі будуть працювати максимально відкрито і неупереджено”.

Як повідомляв ІМІ, 26 червня журналісти Херсона, що не були акредитовані на зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським, провели страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують порожні сторінки.

2 червня хмельницькі видання vsim.ua та “Є” повідомили, що їхніх журналістів, як і журналістів багатьох друкованих та онлайн-медіа, не акредитували на висвітлення робочого візиту Президента України Володимира Зеленського в регіоні, що тривав 3–4 червня.

27 травня Офіс Президента у відповідь на запит ІМІ повідомив, що список акредитованих представників ЗМІ на пресконференцію Президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 20 травня, формувався разово і з урахуванням присутності в ньому найрейтинговіших медіа. Водночас ОП не зазначив, на підставі яких рейтингів визначалися ці медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!