ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурор підтвердив, що Герман зізнався в організації замаху на Бабченка

21.08.2018, 16:11
Фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що київський бізнесмен Борис Герман, якого підозрюють в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, визнав свою провину і вказав на представника РФ, який передавав гроші на організацію вбивства. Про це він заявив на брифінгу 21 серпня, повідомляє “Детектор медіа”.

“Герман і його захист пішли на підготовку угоди й працюють у цьому контексті з нашими співробітниками, але суд іще не затвердив цієї угоди. У своїх показах Герман фактично підтверджує версію, яку було висунуто слідством, в тому числі прямо вказує на представника РФ, який передавав кошти і вказував, як ними розпоряджатися на території України”, – сказав Луценко.

За словами генпрокурора, остаточне оформлення угоди може відбутися лише в судовому порядку, і тільки через місяць після цього зміст угоди стане доступним для громадськості.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня видання “Цензор.нет” повідомило з посиланням на декілька джерел інформацію про те, що Борис Герман зізнався в організації замаху на Аркадія Бабченка.

29 травня ввечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року живе в Україні.

30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби. Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Виконавцем “вбивства” Аркадія Бабченка виявився волонтер та учасник АТО Олексій Цимбалюк.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак. Громадянину Г. підготовлена підозра у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 14, ч.  5 ст. 27, ст. 258 КК України.

31 травня підозрюваний в організації вбивства Аркадія Бабченка Борис Герман заявив, що він співпрацює з контррозвідкою і допомагав контррозвідці виявляти агентуру РФ в Україні. Проте прокурор Руслан Кравченко повідомив, що Герман не є агентом департаменту контррозвідки.

31 травня Шевченківський районний суд Києва арештував на 60 діб затриманого Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

31 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що отриманий повний список 30 людей, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Кожному з цього списку буде надана охорона.

1 червня СБУ повідомила, що в рамках проведення оперативно-розшукових заходів у справі підготовки терористичного акту щодо російського журналіста Аркадія Бабченка спецслужба отримала інформацію про реальну загрозу безпеці інших громадян.

1 червня генеральний прокурор Луценко заявив, що завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка силовикам вдалося отримати список із 47 потенційних жертв.

1 червня у Києві групу журналістів викликали до Служби безпеки України на зустріч, пов’язану зі справою Аркадія Бабченка. Учасники зустрічі підписали документ про нерозголошення, і всім їм запропонували охорону.

Зокрема, як стало відомо, на зустрічі були журналісти Матвій Ганапольский, Євген Кисельов, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Про це стало відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел “Детектора медіа” та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах.

4 червня Служба зовнішньої розвідки України заявила, що підозрюваний в організації вбивства Аркадія Бабченка Борис Герман не має і не мав жодного відношення до їхньої структури.

5 червня інтернет-видання “Страна.ua” оприлюднило список 47 журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами на замовлення спецслужб РФ разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Пізніше список з 47 особами опублікувала “Українська правда”.

5 червня речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба нікому не передавала список із 47 журналістів і блогерів, які могли стати потенційними жертвами російських спецслужб

5 червня СБУ відкрила кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування в публікації одного з інтернет-видань зі списком осіб, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком.

11 червня Апеляційний суд Києва переніс на 18 червня розгляд скарги адвокатів Бориса Германа, якого підозрюють в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка.

13 червня Служба безпеки України в рамках розслідування справи про організацію замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка затримала ще одного підозрюваного – громадянина Т.

18 червня Апеляційний суд Києва відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу Борису Герману.

6 серпня Шевченківський районний суд Києва продовжив строк тримання під варто Борису Герману, якого підозрюють в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка, до 23 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!