ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР атакувало інфраструктуру РФ: знищено 18 серверів та уражено ключові організації

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України 4 вересня спільно з групою Team завдали удару по мережевій інфраструктурі Росії. Внаслідок операції безповоротно знищено 18 серверів. Про це повідомили  Суспільному, а також Укрінформу джерела в українській розвідці.

Також у розвідці зазначили, що знищили конфігурації на 598 мережевих комутаторах головного провайдера та 389 пристроях субпровайдера, які забезпечували доступ до інтернету. Крім того, українські фахівці вивантажили бази даних клієнтів провайдера, що містять імена, прізвища, телефони та інші персональні дані.

У результаті кібератаки понад 13 тисяч користувачів в Івановській області залишилися без доступу до інтернету та цифрового телебачення.

Серед постраждалих від атаки організацій:

  • ТОВ "Спецсервис Поликор" (виконує державні оборонні замовлення);
  • Державтоінспекція міжмуніципального відділу міністерства внутрішніх справ РФ;
  • "Лукойл";
  • Банк Росії;
  • органи влади м. Кінешма Івановської області;
  • партія "Єдина Росія";
  • управління Федеральної служби безпеки.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2024 року фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели низку кібератак, спрямованих на російські телекомунікаційні та інформаційні ресурси. Унаслідок атаки на сервери російських телеканалів в ефірі низки телекомпаній показали обʼєктивні відеоролики про війну в Україні. Зокрема, відео від ГУР було тричі показано в прайм-тайм на телеканалах "Первоуральськ ТВ", "Євразія 360", "Євразія. Перший канал" та інших. 

Liked the article?
Help us be even more cool!