ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Грузинський журналіст Габунія знову облаяв Путіна

23.06.2020, 10:30
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналіст грузинського телеканалу Mtavari Arkhi Георгій Габунія знову вилаяв президента Росії Володимира Путіна, повідомляє НВ.

Наприкінці своєї програми “Post Factum”, яку він вів грузинською мовою, Габунія перейшов на російську і заявив, що не виконуватиме обіцянки “осквернити могилу президента Росії”, яку дав рік тому.

“Володю, дорогий ти мій. Володько! Я ось тут подумав… Я не стану, знаєш, оскверняти твою могилу. Але я, правда, обіцяв. Ти грузинського навіть г**на не вартий”, – сказав ведучий.

У своєму виступі журналіст кілька разів заявив, що не боїться смерті. Габунія не сумнівається в правдивості версії про підготування замаху на нього, за яким стоїть глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров.

Він також сказав, що “від щирого серця” бажає смерті Путіну, “щоб весь світ хоч трохи видихнув”.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2020 року в Тбілісі (Грузія) затримали 38-річного громадянина Росії, уродженця Інгушетії Васамбека Бокова, що планував убивство журналіста Георгія Габунії, який влітку 2019 року в ефірі своєї авторської програми нецензурно вилаяв президента Росії Володимира Путіна.

7 липня 2019 року ведучий грузинського телеканалу “Руставі-2” Георгій Габунія в прямому ефірі своєї авторської програми “P.S.” облаяв президента Росії Володимира Путіна. Після таких висловлювань Габунії біля будівлі телеканалу зібрався мітинг проросійських активістів, які вимагали звільнити телеведучого. 

Канал вимушений був припинити мовлення через атаки з боку протестувальників, проте 8 липня відновив мовлення. 

Генеральний директор “Руставі-2” Ніка Гварамія засудив такі заяви Габунії. Також засудили висловлювання ведучого прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе і президентка країни Саломе Зурабішвілі. 

Пізніше ведучого Георгія Габунію відсторонили від роботи на два місяці, однак керівництво телеканалу “Руставі-2” заявило, що звільняти його не буде. Згодом він був звільнений з каналу.

Спікер нижньої палати парламенту РФ В’ячеслав Володін заявив, що грузинський журналіст, який образив Путіна, має бути екстрадований до Росії і постати перед російським судом.

Liked the article?
Help us be even more cool!