ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії затримали росіянина, який планував убивство журналіста, що облаяв Путіна

16.06.2020, 10:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Тбілісі (Грузія) затримали 38-річного громадянина Росії, уродженця Інгушетії Васамбека Бокова, що планував убивство журналіста Георгія Габунії, який влітку 2019 року в ефірі своєї авторської програми нецензурно вилаяв президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив Ніка Гварамія, гендиректор опозиційного телеканалу “Мтаварі архі”, на якому працює Георгія Габунія, інформує “Ехо Кавказу”

За словами Гварамії, замовником вбивства є глава Чечні Рамзан Кадиров, а причиною – скандальні висловлювання журналіста на адресу російського президента, зроблені в ефірі телеканалу “Руставі-2” у 2019 році.

Інформацію про підготування замаху грузинській владі надали українські правоохоронні органи. Васамбек Боков був затриманий кілька днів тому під час спецоперації, проведеної в Тбілісі співробітниками контртерористичного департаменту. 

Служба державної безпеки Грузії затримання росіянина ще не коментувала.

Як нагадує видання, після висловлювань на адресу Путіна Георгій Габунія неодноразово отримував погрози. Зокрема, глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що Габунію “потрібно заховати за сімома парканами, бо перший же зустрічний може зробити з ним те, на що він заслужив”.

Як повідомляв ІМІ, 7 липня 2019 року ведучий грузинського телеканалу “Руставі-2” Георгій Габунія в прямому ефірі своєї авторської програми “P.S.” облаяв президента Росії Володимира Путіна. Після таких висловлювань Габунії біля будівлі телеканалу зібрався мітинг проросійських активістів, які вимагали звільнити телеведучого. 

Канал вимушений був припинити мовлення через атаки з боку протестувальників, проте 8 липня відновив мовлення. 

Генеральний директор “Руставі-2” Ніка Гварамія засудив такі заяви Габунії. Також засудили висловлювання ведучого прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе і президентка країни Саломе Зурабішвілі. 

Пізніше ведучого Георгія Габунію відсторонили від роботи на два місяці, однак керівництво телеканалу “Руставі-2” заявило, що звільняти його не буде. Згодом він був звільнений з каналу.

Спікер нижньої палати парламенту РФ В’ячеслав Володін заявив, що грузинський журналіст, який образив Путіна, має бути екстрадований до Росії і постати перед російським судом.

Liked the article?
Help us be even more cool!