ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії хочуть видачі журналіста, який облаяв Путіна

09.07.2019, 11:10
Фото – Антон Новодережкін, ТАСС

Державна дума Росії попросить уряд країни запровадити санкції проти Грузії після нецензурних висловів на адресу російського президента Володимира Путіна на телеканалі “Руставі-2”. Про це заявив спікер нижньої палати парламенту Росії В’ячеслав Володін за підсумками засідання ради Держдуми, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Володіна, рішення ухвалили одноголосно. Йдеться про заборону постачання вина і мінеральної води з Грузії, а також про заборону грошових переказів між Грузією і Росією.

Із пропозицією про санкції виступила фракція “Єдина Росія”. Її підтримали інші фракції, а також думський комітет з міжнародних справ. Як заявив голова комітету Леонід Слуцький, “треба реагувати максимально жорстко і бити по руках, щоб повторювати подібні речі не кортіло як у Грузії, так і в будь-якій країні світу”.

Крім того, В’ячеслав Володін заявив, що, на думку парламентаріїв, грузинський журналіст, який образив Путіна, має бути екстрадований до Росії і постати перед російським судом.

Як повідомляв ІМІ, 7 липня ведучий грузинського телеканалу “Руставі-2” Георгій Габунія в прямому ефірі своєї авторської програми “P.S.” облаяв президента Росії Володимира Путіна.

Після таких висловлювань Габунії біля будівлі телеканалу зібрався мітинг проросійських активістів, які вимагали звільнити телеведучого. Канал вимушений був припинити мовлення через атаки з боку протестувальників, проте 8 липня відновив мовлення.

Генеральний директор “Руставі-2” Ніка Гварамія засудив такі заяви Габунії. Також засудили висловлювання ведучого Прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе  і президентка країни Саломе Зурабішвілі.

Ведучого грузинського телеканалу “Руставі-2” Георгія Габунію, який у прямому ефірі своєї авторської програми “P.S.” облаяв президента Росії Володимира Путіна, відсторонили від роботи на два місяці.

Liked the article?
Help us be even more cool!