ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Грузія не пустила російського пропагандиста, який відвідував окуповані РФ території України

Фото – smotrim.ru
Фото – smotrim.ru

Грузія заборонила в'їзд до країни колишньому уповноваженому при президентові РФ з прав дитини, адвокату та ведучому російського пропагандистського православного телеканалу “Спас” Павлу Астахову. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Він їхав з Вірменії та планував транзитом виїхати через Грузію до Туреччини, де відбувається знімання нового документального фільму.

“Відзнявши у Вірменії зі знімальною групою “Спаса” матеріал для фільму про “Ноїв ковчег” та “Всесвітній потоп”, ми перетинали вірмено-грузинський кордон, щоб транзитом проїхати до Туреччини, до Арарату, де також заплановано знімання. Але на грузинському кордоні прикордонники, незаконно і безпідставно протримавши нас майже сім годин, відібравши документи та доглянувши всі особисті речі, намагалися нас переконати підписати протокол грузинською та англійською, а в результаті взагалі відмовили нам з режисером фільму в транзиті”, – заявив Астахов російському пропагандистському державному агентству ТАСС.

За його словами, інцидент стався 25 серпня, після чого він повернувся до Вірменії та дістався місця призначення через Стамбул.

Як зазначає видання, раніше Павло Астахов відвідував окуповані Росією території України. Він, зокрема, зняв документальний фільм “Диво на фронті, або В окопах атеїстів немає”.

Павло Астахов подав у відставку з посади уповноваженого з прав дитини у 2016 році, після трагедії на Сямозері в Пряжинському районі Республіки Карелія, де під час шторму загинули діти. Омбудсмен поставив дівчатам, що вижили, питання: “Ну що, як поплавали?” 

Сина Павла Астахова Антона минулого року суд у Саратові засудив до трьох з половиною років колонії загального режиму, визнавши винним за статтею про шахрайство в особливо великому розмірі.

Як повідомляв ІМІ, колишній дитячий омбудсмен Росії Павло Астахов під час шоу пропагандиста Володимира Соловйова заявив, що вбивство посла Польщі в Росії було б “у межах міжнародного права” через усі “антиросійські дії” польської влади. У міністерстві закордонних справ Польщі коротко засудили такі висловлювання Павла Астахова.

У лютому 2023 року група російських пропагандистів, серед яких був і Павло Астахов, під приводом привезення гуманітарної допомоги незаконно приїхала на окуповану територію Луганської області.

Грузія з початку російського вторгнення в Україну відмовляє у в’їзді до Грузії російським журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!