ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишній дитячий омбудсмен РФ під час ток-шоу запропонував убити посла Польщі

01.05.2023, 16:10
Фото – smotrim.ru
Фото – smotrim.ru

Колишній дитячий омбудсмен Росії Павло Астахов під час шоу пропагандиста Володимира Соловйова заявив, що вбивство посла Польщі в Росії було б "у межах міжнародного права" через усі "антиросійські дії" польської влади, пише Hromadske.

Астахов поскаржився на "найгрубші порушення Віденської консульської конвенції" Польщею, згадавши, зокрема, конфіскацію мерією Варшави школи при посольстві Росії. Також він згадав, як посла РФ у Польщі Сергія Андрєєва облили червоною фарбою.

"Рік тому, коли облили Андрєєва на святкуванні Дня перемоги, я чекав: чи знайдуть у Москві-ріці пливучого посла Польщі, чи не знайдуть. Я поясню, чому я говорю про це... Тому що це дії у відповідь на недружні вияви. Це в межах міжнародного права", – заявив Астахов.

Він додав, що цього його "дуже добре навчали в школі КДБ на контррозвідувальному факультеті". За словами ексомбудсмена, "ні СРСР, ні Америка ніколи не пробачали таких недружніх дій".

У міністерстві закордонних справ Польщі коротко засудили такі висловлювання Павла Астахова.

"МЗС Республіки Польща засуджує заяву колишнього омбудсмена РФ Павла Астахова, який доводить припустимість убивства польського посла. Ми закликаємо Росію гарантувати безпеку всіх дипломатів відповідно до Віденської конвенції", – йдеться в заяві польського відомства.

Liked the article?
Help us be even more cool!