ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Група євродепутатів вимагає звільнення викраденого журналіста Олега Батурина

15.03.2022, 11:27
Фото – фейсбук Олега Батурина
Фото – фейсбук Олега Батурина

Низка депутатів Європейського парламенту вимагає звільнення викраденого в Каховці журналіста Олега Батурина.

Про це йдеться в заяві депутатів, яку Радіо Свобода надав євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічус.

Звернення підписали дев’ять членів парламенту, зокрема представниці України – депутатки від “Європейської солідарності” Марія Іонова та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Ми, члени Європейського парламенту, у найсуворіший спосіб засуджуємо викрадення журналіста Олега Батурина в Каховці, Україна, російськими окупантами. Ми вимагаємо негайного звільнення Олега Батурина, так само як і інших нещодавно викрадених людей”, – заявили парламентарі.

Вони закликали до міжнародної підтримки для всіх викрадених в Україні, зокрема журналістів, і зазначили, що на Росії лежить повна відповідальність “за ці невимовні злочини”.

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв’ю проєкту Радіо Свобода “Новини Приазов’я” Батурин розповів, що фізична відсутність російських військових у Каховці, “не говорить про те, що їхніх агентів якихось тут може не бути”.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня в Каховці (Херсонська область) зник місцевий журналіст Олег Батурин.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом імовірного викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на Росію з метою негайного розкриття інформації про місце перебування журналіста Олега Батурина, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.

Liked the article?
Help us be even more cool!