ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджену в окупованому Криму громадянську журналістку Данилович етапували до РФ

Фото – ZMINA
Фото – ZMINA

Громадянську журналістку та медсестру Ірину Данилович, яку окупанти незаконно засудили до майже семи років позбавлення волі, етапували до Росії.

Про це Суспільному Крим повідомив її батько Броніслав Данилович.

"Вчора все-таки вивезли Ірину, не знаємо куди, але, скоріш за все, в Краснодар. Не знаю, як вона перенесла етап. Тиждень тому на побаченні вона мені говорила, що етап може не витримати через біль і свист у вусі", – розповів він.

За словами батька політувʼязненої, вона не отримувала в СІЗО медичної допомоги.

"Протягом восьми місяців хвороби її жодного разу не оглянув ЛОР лікар. Їй також не повернули викрадені працівниками СІЗО особисті дозволені речі. Навіть вкрали книгу віршів В. Полозкової, мотивуючи тим, що вона має проукраїнську позицію", – наголосив Броніслав Данилович.

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2023 року стало відомо, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму змінив вирок (скоротив на місяць) Ірині Данилович, яку в грудні 2022 року засудили до семи років позбавлення волі за звинуваченням у зберіганні вибухового пристрою. 

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук.

3 липня низка правозахисних організацій висунули вимогу до російської влади звільнити засуджену в Криму громадянську журналістку Ірину Данилович, а Україну закликали внести її до списку на обмін та перешкоджати її етапуванню до Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!