ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське відсторонило від роботи Богдана Кутєпова

30.03.2020, 16:08
Фото – скриншот з відео Громадського
Фото – скриншот з відео Громадського

Громадське відсторонило журналіста Богдана Кутєпова від роботи через висловлювання під час прямого ефіру 29 березня під час приїзду спецпотяга з українцями з Москви.

Про це повідомляється 30 березня на сторінці Громадського у фейсбуці.

"hromadske не поділяє поглядів та висловлювань, які журналіст Богдан Кутєпов дозволив собі в прямому ефірі під час приїзду спецпотяга з Москви. Ми перепрошуємо всіх пасажирів рейсу та глядачів за поведінку нашого співробітника. Це неприпустимо для hromadske, бо не відповідає нашим редакційним політикам та цінностям, згідно з якими ми працюємо", – йдеться в повідомленні редакції.

"hromadske завжди працювало відповідно до найвищих журналістських стандартів. Уже другий тиждень наші журналісти й редактори працюють в умовах безперервного марафону. І втома далася взнаки. hromadske ніколи не толерувало образи честі й гідності людини, незалежно від її віросповідання, сексуальної орієнтації, країни походження тощо", – зазначила Юлія Банкова, голова та CEO організації.

Богдан Кутєпов у себе на фейсбуці повідомив, що "дозволив собі висловити суб'єктивну думку".

"Розумію, що це наклало відбиток на редакцію. Але мої слова не відтворюють думки всього Громадського. Також моя поведінка не відповідає нашим редполітикам та цінностям. Відсьогодні я відсторонений від роботи. Таке рішення ухвалив наш головний редактор, і я його визнаю та буду дотримуватися", – написав він.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня 2019 року громадська організація “Громадське телебачення” засудило публічні висловлювання журналіста Богдана Кутєпова в соціальних мережах на адресу журналістів, що працювали на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка. 

У себе на фейсбуці Богдан Кутєпов написав: “Я вважаю так: щоб не було потім вереску про утиски свободи слова, журналістів повинні пиз**ти самі ж журналісти. А журналісток – журналістки. Тих, котрі ставлять тупі питання, просто садити на місце чи виводити з зали. А тих, хто під виглядом журналістів приходить провокувати від Шарія, Медведчука чи з кремлівських помийок типу "Страни.юа", – нещадно пиз**ти. С – Саморегуляція”.

Згодом він оновив допис і додав: “В перекладі на цивілізовану мову: я обурений ситуацією, яка склалася в українській журналістиці в цілому. Цей пост не є закликом до фізичного насилля і відображає лише мою власну думку та (як і решта моїх публікацій на кшталт "Аваков – чорт!"), очевидно, суперечить принципам і цінностям організації, де я працюю і яку я люблю. Любов зла))”.

Liked the article?
Help us be even more cool!