ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське програло апеляцію у справі проти С14

07.11.2019, 12:09
Фото - hromadske.ua
Фото - hromadske.ua

Апеляційний господарський суд Києва залишив без задоволення скаргу hromadske у справі проти громадської організації С14. Таке рішення суд ухвалив на засіданні 7 листопада, повідомляє Громадське.

Таким чином, повідомляє видання, суд залишив у силі рішенні Господарського суду Києва, який 6 серпня задовольнив позов праворадикальної організації С14 проти hromadske через публікацію, в якій С14 характеризується як “неонацистська” організація.

hromadske вважає рішення суду несправедливим і оскаржило його.

Як повідомляв ІМІ, Апеляційний господарський суд Києва двічі оголошував перерву у розгляді апеляційної скарги hromadske у справі проти громадської організації С14 - про перерву оголосили 23 жовтня та 5 листопада.

5 листопада 2019 року в Апеляційному господарському суді Києва повинні були розпочатися судові дебати в справі за позовом організації "С14" проти hromadske, але суд переніс на 7 листопада розгляд справи.

6 серпня 2019 року Господарський суд Києва задовольнив позов С14 проти Громадського через публікацію, в якій С14 характеризується як “неонацистська” організація. Громадське вважає рішення суду несправедливим і оскаржило його.

У липні 2018 року громадська організація "С14" подала до суду проти Громадського “на захист честі, гідності та ділової репутації”. Причиною став твіт англомовної служби Громадського. У дописі від 4 травня 2018 року, коли представники С14 силоміць привели бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі до СБУ, організацію охарактеризували як “неонацистська”.

Freedom House Ukraine, “Репортери без кордонів” та “Харківська правозахисна група” розкритикували рішення Господарського суду Києва, який задовольнив позов праворадикальної організації "С14" до Громадського.

Liked the article?
Help us be even more cool!