ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ не бачить підстав відсторонювати слідчого, який змусив Касьянова зізнатися в замаху на губернатора

12.07.2012, 01:50

Генеральна прокуратура наразі не вбачає підстав для відсторонення слідчого прокуратури Ворошиловського району м. Донецька Руденка О.В. від виконання службових обов'язків. Про це йдеться у відповіді заступника Генпрокурора Віктора Войцишена на звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця щодо надання інформації з приводу перешкоджання журналістській діяльності Максима Касьянова.

Нагадаємо, Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького на парковці біля супермаркету «Бум». Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора. Згодом стало відомо, що невідомі виявились оперативними співробітниками Державної податкової служби в Донецькій області.

Журналіст написав заяву з проханням вжити заходів щодо невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Згодом його запросили на допит до слідчого. Касьянов стверджує, що слідчий тиснув на нього і вимагав написати щиросердне зізнання в спробі замаху на губернатора.

ГПУ зазначає, що за вказаними фактами проводилася дослідча перевірка прокуратурою м. Донецька. «За її результатами 30 червня 2012 року винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи на підставі п.2 ст. 6 КПК України (за відсутністю в діянні складу злочину). Оскільки вказане рішення прийнято передчасно, без повного, об'єктивного і всебічного дослідження обставин події,в відповідну постанову 2 липня 2012 року прокуратурою Донецької області скасовано. Матеріали направлено до прокуратури Донецька для проведення додаткової перевірки, яка на даний час триває», - йдеться у листі ГПУ. Генпрокуратура контролює хід перевірки.

“Телекритика”

Liked the article?
Help us be even more cool!