ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гордон повідомив про обстріл офісу його видання

19.01.2022, 19:42
Фото – Гордон
Фото – Гордон

Засновник інтернет-видання “Гордон” Дмитро Гордон повідомив, що сьогодні, 19 січня, у Києві обстріляли редакцію його видання.

Про це він сказав в опублікованому YouTube-відеозверненні, повідомляється на сайті видання.

Офіс розташований на вулиці Щекавицькій. Співробітники видання виявили слід від кулі на одному з вікон офісу, після чого викликали поліцію. Гордон показав на відео кульовий отвір.

Журналіст пов'язує інцидент зі своєю професійною діяльністю.

“Друзі, говорити правду в країні, де за свободу слова потрібно щодня боротися, дуже непросто. Але я це роблю, постійно кажу те, що думаю, і кажу правду. Як бачимо, це багатьом, напевно, не подобається”, – сказав Гордон.

Він висловив переконання, що злочин буде розкрито, “оскільки тут скрізь камери”.

“Окрім того, як мені повідомили мої джерела в СБУ, тут навпроти розташований гуртожиток СБУ, в якому встановлено спеціальний пост у межах НСРД (негласні слідчі (розшукові) дії). – Ред.) стосовно мене, звідки повністю записують усе, що відбувається тут, перед входом [в офіс видання “Гордон”]. Тому я абсолютно впевнений, що СБУ в співдружності з МВС дасть відповідь на запитання, хто стріляв по вікнах інтернет-видання “Гордон”, кому стоїть поперек горла свобода слова та боротьба за свободу слова в Україні”, – сказав Гордон.

За фактом пошкодження вікна офісу видання поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна. 

Слідчо-оперативна група на місці події зафіксувала наявне пошкодження зовнішнього скла подвійного склопакета. Пошкодження скла було не наскрізним. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців, переглядають відео з камер спостереження.

Liked the article?
Help us be even more cool!