ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google інтегрує штучний інтелект до свого пошуковика

11.05.2023, 15:34
Фото - DW
Фото - DW

Компанія Google оголосила про впровадження генеративного штучного інтелекту (ШІ) у свою пошукову систему, повідомляє ВВС.

Як зазначили в компанії, система створюватиме відповіді на відкриті запити,  однак буде доступна лише для обмеженої кількості користувачів і все ще перебуває в “експериментальній” фазі.

“Ми переосмислюємо всі наші основні продукти, включаючи пошук”, — сказав Сундар Пічаї, керівник материнської компанії Google Alphabet.

Цей крок стався після того, як на початку цього року Microsoft включила GPT-4 у свою пошукову систему Bing.

Google оголосив про це на своїй щорічній конференції розробників 10 травня, де лідери компанії рекламували свої останні досягнення в галузі штучного інтелекту та нові апаратні пропозиції.

Microsoft розгортає технологію ChatGPT у своїй пошуковій системі Bing після значних інвестицій у компанію, яка її розробила, OpenAI. Китайський технологічний гігант Baidu також має чат-бота під назвою Ernie.

Як повідомляв ІМІ, раніше корпорація Microsoft анонсувала нову версію пошукової системи Bing, яка містить новітні технології штучного інтелекту ChatGPT. У свою чергу, Google повідомив про запуск свого аналогу штучного інтелекту ChatGPT під назвою Bard. Ця технологія генерує розгорнуті відповіді на прості запити, наприклад “що приготувати на обід” або “як спланувати вечірку для друга”.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) – це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений у листопаді 2022 року лабораторією OpenAI, дослідницькою компанією штучного інтелекту, серед засновників якої був Ілон Маск. Бот може генерувати тексти на задану тему та відповідати на запитання користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!