ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google запускає свій аналог ChatGPT

07.02.2023, 16:44
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Компанія Google запускає свій аналог штучного інтелекту ChatGPT під назвою Bard. Про це зазначив у своєму блозі гендиректор корпорації Alphabet (власника Google) Сундар Пічай, повідомляє Bloomberg

Як повідомила компанія 6 лютого, Bard стане доступним для надійних тестувальників, а широкому загалу сервіс стане доступним “найближчими тижнями”. Ця технологія генерує розгорнуті відповіді на прості запити, наприклад, “що приготувати на обід” або “як спланувати вечірку для друга”.

“Ми поєднаємо зовнішні відгуки з результатами наших власних тестувань, щоб упевнитися, що відповіді Bard відповідають високим стандартам якості й безпеки та спираються на реальну інформацію. Ми з нетерпінням чекаємо цієї фази тестування, щоб мати змогу й далі розвиватися та покращувати якість і швидкість Bard”, – зазначив Сундар Пічай.

Як пише видання, запуск штучного інтелекту (ШІ) Bard відбудеться на тлі труднощів, яких останнім часом зазнає Google зі своїм основним джерелом прибутків – пошуковим сервісом. Минулого тижня Alphabet заявила, що її продажі не досягають очікуваного рівня через загальне сповільнення ринку цифрової реклами та занепокоєння інвесторів, які побоюються, що популярні ШІ на кшталт ChatGPT від компанії Open AI підважать індустрію пошукових сервісів. Минулого року компанія у відповідь на запуск ChatGPT оголосила “червоний код” – крок, який можна порівняти з увімкненням пожежної сирени в приміщенні, – тож інженери штучного інтелекту миттєво заходилися розробляти відповідник. 

Bard працюватиме на основі LaMDA – масштабної мовної моделі, розробленої Google. 

Окрім запуску Bard, Google дозволить іншим розробникам застосовувати свої мовні моделі для створення власних застосунків. Наступного місяця компанія почне надавати компаніям, розробникам і кріейторам доступ до свого інтерфейсу для створення застосунків з генерування тексту, повідомив Пічай.

Минулого тижня Google анонсувала партнерську угоду з Anthropic – стартапом з розроблення штучного інтелекту, який зараз тестує власний чат-бот, що має стати конкурентом ChatGPT. 

Корпорація Microsoft, яка оголосила свій намір інвестувати $10 мільярдів в OpenAI, має найближчим часом оголосити інтеграцію ChatGPT у пошуковик Bing, щоб підважити домінування Google у цій галузі.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) – це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений у листопаді 2022 року лабораторією OpenAI, дослідницькою компанією штучного інтелекту, серед засновників якої був Ілон Маск. Бот може генерувати тексти на задану тему та відповідати на запитання користувачів.

ChatGPT – це останній продукт у сфері штучного інтелекту. GPT – абревіатура, що означає Generative Pre-Trained Transformer. Здатність ChatGPT відповідати на запитання змусила деяких користувачів задуматися, чи зможе він замінити Google, пише ВВС.

Liked the article?
Help us be even more cool!