ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головредка 0629.com.ua: Ми навіть ребрендинг не можемо зробити

Редакція онлайн-медіа про Маріуполь 0629.com.ua не може зробити ребрендинг і писати про інші міста та на інші теми, оскільки концепція медіа передбачає висвітлення життя саме в Маріуполі.

Про це представниці Інституту масової інформації Валентині Троян розповіла головна редакторка медіа Анна Мурликіна.

“У нас, на жаль, немає можливості перебувати всередині міста. І це велика проблема для гіперлокального медіа. Тому що ми навіть ребрендинг не можемо зробити. Ми не можемо зробити, бо наша концепція, наше все – це сайт міста. І зробити ребрендинг – це значить просто вигадати іншу назву і починати фактично з нуля. Тому для нас це не шлях”, – пояснила редакторка.

Головна редакторка онлайн-медіа про Маріуполь 0629.com.ua Анна Мурликіна. Фото – Facebook-сторінка Анни Мурликіної

Вона зазначила, що зараз медіа розповідає історії людей, які залишаються в Маріуполі, пише про їхні думки та сподівання.

“Це складно, це найскладніша частина роботи, але ми діємо в міру можливостей. Ми пишемо про людей, які виїхали з окупації і змогли налагодити своє життя. Це необов'язково про те, що почали бізнес із нуля. Просто змогли налагодити своє життя. Мене дуже зачепило, знаєте, – нещодавно в коментарях у нашому телеграмі один з наших читачів написав: “Взяла б інтерв'ю в якогось маріупольського переселенця, який микається по квартирах, який важко заробляє гроші, перебивається з копійки на копійку, бідкається і в такій смуті”, – говорить Анна.

За її словами, редакція переважно про це й пише, але не про тих, “хто в смуті”, адже в такому стані більшість маріупольців.

“Бо ми всі в смуті. Я так само, як і всі інші маріупольці, не маю власного житла, не маю майна, дуже залежу від маленької заробітної плати. Але ми намагаємося шукати історії не про те, як усе погано, а про тих, хто має силу боротися за власне життя”, – наголосила головна редакторка.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2024 року головна редакторка локального онлайн-медіа про Маріуполь 0629.com.ua Анна Мурликіна стала новою членкинею Комісії з журналістської етики.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну росіяни атакували сайт видання. Зокрема, російські хакери намагалися змінити логотип видання на прапор РФ.

Також редакція сайту отримувала від росіян погрози ув'язненням у Сибіру.

Liked the article?
Help us be even more cool!