ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головреда одного з видань затримали за підозрою в розкраданні гуманітарної допомоги

06.05.2022, 13:04
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про затримання головного редактора інформаційного видання та президента інвестиційної компанії за підозрою в розкраданні гуманітарної допомоги.

Про це повідомило Управління СБУ у Львівській області на своїй фейсбук-сторінці.

За даними спецслужби, обох чоловіків, які є мешканцями регіону, затримали на гарячому, під час продажу військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.

Як зазначає СБУ, вони продавали за чималі кошти військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалася для потреб армії та військових формувань України.

Також слідство встановило, що чоловіки привласнювали пожертви від благодійників, які надходили нібито на рахунки громадської організації як допомога для ЗСУ. А далі через банківські відділення термінали виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення. 

Під час обшуків правоохоронці виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. Після перевірки якості цих товарів працівники СБУ передадуть їх українським захисникам. 

Обом чоловікам повідомлено про підозру щодо незаконного використання для отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Далі за процедурою обрання міри запобіжного заходу. 

Як повідомило інтернет-видання “Lviv.Media” з посиланням на власні джерела, затриманими виявилися редактор видання “Mind.UA” Євген Шпитко та президент Міжнародного інвестиційного офісу, екскерівник Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Роман Матис. 

Представниця ІМІ у Львівській області намагалася підтвердити цю інформацію і в Романа Матиса, і в Євгена Шпитка. На час публікації матеріалу в обох телефони вимкнено.

Liked the article?
Help us be even more cool!