ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головою наглядової ради НСТУ обрали Світлану Остапу

16.02.2021, 17:02
Фото – UA: Суспільне мовлення
Фото – UA: Суспільне мовлення

16 лютого наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України обрала голову наглядової ради НСТУ Світлану Остапу. Її підтримали дев'ять членів наглядової ради НСТУ, повідомляє “Детектор медіа”.

Секретарем наглядової ради НСТУ став Вадим Міський, його кандидатуру підтримали 14 членів ради.

Голову і секретаря наглядової ради НСТУ обрали терміном на два роки.

За Максима Кречетова проголосували шість членів наглядової ради.  

У засіданні взяли участь 15 новообраних членів наглядової ради НСТУ, двоє з них були на засіданні в онлайн-режимі та оголошували свій вибір публічно. Інші члени НР голосували, заповнюючи бюлетені.

Також на засіданні були присутні представники міжнародної спільноти, зокрема Офісу Ради Європи, Представництва Євросоюзу та посольств, голова НСТУ Зураб Аласанія, члени НСТУ Микола Чернотицький та Інна Гребенюк, інші члени правління НСТУ взяли участь у засіданні в онлайн-режимі.

Кандидатами на голову наглядової ради були Максим Кречетов та Світлана Остапа.

Кандидатом на секретаря наглядової ради НСТУ висунули Вадима Міського, який був двічі секретарем ради у першій каденції наглядової ради НСТУ.

Максима Кречетова делеговано від фракції “Слуга народу”. 

Кречетов – журналіст, він має 20 років телевізійного досвіду, працював у директораті з питань інформаційної політики Офісу президента України, позаштатним радником заступника голови Офісу Президента України (ОПУ) Кирила Тимошенка.

Під час презентації він як кандидат на голову наглядової ради НСТУ  запропонував розвивати цифрові платформи на Суспільному.

Світлану Остапу делеговано до наглядової ради НСТУ від фракції “Голос”.  Остапа – заступниця шеф-редактора порталу “Детектор медіа”, заслужена журналістка України, членкиня Комісії з журналістської етики. Вона виконує свої повноваження повторно, із січня 201 до січня 2021 року входила до першого складу наглядової ради НСТУ, перші два роки була заступницею голови наглядової ради НСТУ Тетяни Лебедєвої. 25 березня 2019 року її обрали головою наглядової ради НСТУ, виконувала свої обов’язки до 19 січня 2021 року.

Вона розповіла про перші чотири роки діяльності наглядової ради НСТУ. На посаді голови наглядової ради НСТУ Остапа хоче, щоб члени НР підвищували свою кваліфікацію, для цього заплановане навчання, щоб у найближчому майбутньому члени НР могли вивчити досвід ВВС, хоче вдосконалити профільний закон про Суспільне телебачення та радіомовлення, планує підтримувати та покращувати комунікацію з політиками й представниками влади та ставить перед собою завдання забезпечити незалежність НСТУ.

Вадима Міського удруге обрано до наглядової ради НСТУ від сфери захисту прав дітей та молоді. Його двічі обирали секретарем наглядової ради НСТУ: у 2017 та 2019 роках.

На початку 2018 року Міський запропонував нову модель фінансування Суспільного мовлення в Україні, яка була підтримана міжнародними інституціями та експертами та має на меті забезпечити сталість фінансування мовника, що є однією із засадничих передумов його програмної незалежності.

Liked the article?
Help us be even more cool!