ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова парламенту каже, що до нього не зверталися щодо ATR

22.01.2020, 13:50
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що звернень з приводу того, що кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через недофінансування не було.

Про це він сказав 22 січня під час брифінгу під час своєї робочої поїздки до Херсонської області, повідомляє Укрінформ.

“У Верховній Раді, мені здається, у нас достатньо нормальний діалог – у нас є представники Меджлісу. Вони не зверталися до мене з таким питанням”, – зазначив Голова ВР.

Тому, за словами Разумкова, йому важко прокоментувати ситуацію з кримськотатарським телеканалом ATR.

Нагадаємо, власник ATR Ленур Іслямов в інтерв’ю “Детектору медіа” повідомив, що через недофінансування з державного бюджету на ATR скорочено 45% колективу.

У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. Телеканал одержує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за кошт бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

“Цього року, як і торік, нам обіцяють фінансування 50 млн. Торік ми отримали 35 млн, але недоотримали 15 млн. Зараз нам знову обіцяють 50 млн, але ми їх ще не бачили і не знаємо, як вони виділятимуться… Держава раніше нас підтримувала навіть у найскладніші періоди. Зараз нам сказали, що ми не в захищених статтях бюджету. Але ж ми подавались і розраховували на ці гроші! Нас запевняли, що ці кошти надійдуть”, – розповів Іслямов.

На запитання, чому виникла ситуація з недофінансуванням каналу і як її виправити, власник ATR відповів:

“Зараз незрозуміло, хто приймає рішення на державному рівні. Я не думаю, що влада робить це навмисне. Але думаю, що до управління структурами, які займаються фінансуванням, прийшли непідготовлені менеджери. Вони не розуміють пріоритетів. <...> Ані в нас, ані в Меджлісу зараз немає жодних прямих комунікацій із чинною владою”, – сказав Ленур Іслямов.

ATR – перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив мовлення через невидавання ліцензії тимчасовою російською окупаційною владою. З вечора 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!