ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генштаб ЗСУ прискорить акредитацію іноземних медіа – "Цензор.нет"

21.02.2022, 10:40
Фото – Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation
Фото – Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Генеральний штаб Збройних сил України прискорить акредитацію іноземних журналістів для роботи в зоні Операції Об’єднаних сил.

Таке рішення Генштаб ухвалив 20 лютого, повідомляє "Цензор.нет".

“Завдяки спільній роботі з Міністерством закордонних справ Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ухвалив рішення щодо пришвидшення акредитації іноземних журналістів для роботи в ООС до 48 годин, якщо раніше вони подали необхідний комплект документів до пресцентру Операції Об'єднаних сил. Пресцентр ООС готовий швидко вирішити всі питання і процес оформлення всіх запитів журналістів на акредитацію. Із сьогоднішнього (20 лютого. – Ред.) дня усі перешкоди для допуску провідних іноземних медіа усуваються”, – повідомив Генштаб у коментарі виданню.

У Генштабі зазначають, що оперативно вирішуватимуть усі неузгодженості в разі затримання оформлення допуску журналістів до району ООС.

Водночас Генштаб наголошує, що умови подання документів до пресцентру ООС, обмеження щодо державної таємниці та заходи безпеки під час роботи журналістів залишаються.

“Збройні сили України з повагою ставляться до роботи журналістів та зроблять усе необхідне для їхньої ефективної роботи та висвітлення російської агресії на Донбасі та в Криму”, – йдеться в повідомленні.

Раніше про блокування доступу іноземних журналістів на Донбас повідомив головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов.

“Близько 400 журналістів провідних світових ЗМІ не можуть на даний момент отримати акредитацію для доступу на фронт у район ООС. В результаті тільки 25 іноземних журналістів отримали допуск для висвітлення обстрілів дитячого садка та школи на Донбасі”, – зазначив він. 

За його словами, один з найбільших німецьких телеканалів ZDF не може отримати доступ для висвітлення ситуації на фронті. 

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого Медіарух заявив про проблемну ситуацію, що склалася з акредитацією іноземних журналістів у зоні ООС.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що іноземні засоби масової інформації легітимізують тероризм, цитуючи проросійських бойовиків. З такою заявою він виступив після того, як агентство Reuters 7 лютого опублікувало інтерв’ю з проросійським бойовиком так званої “ДНР” Денисом Пушиліним.

Liked the article?
Help us be even more cool!