ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко вважає, що іноземні ЗМІ легітимізують тероризм, цитуючи проросійських бойовиків

08.02.2022, 16:33
Фото – НВ
Фото – НВ

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що іноземні засоби масової інформації легітимізують тероризм, цитуючи проросійських бойовиків.

Про це йдеться у зверненні міністра до іноземних медіа.

“Останнім часом серед іноземних ЗМІ з’являється все більше публікацій або інтерв’ю з так званими лідерами так званої республіки, яка визнана українською державою як терористичне угруповання. Інтерв’ю записано в окупованому Донецьку. Останній такий випадок трапився з Reuters – тому вирішив відреагувати.

Цитувати терористів я не збираюся, скажу лише, що їхня риторика за майже вісім років не змінилась і у двох словах виглядає як “Путін памагі”. Але в мене питання не до бойовиків, оцінку діям яких дасть або суд, або трибунал, а до журналістів, які під соусом стандартів давати інформацію всіх сторін легітимізують тероризм, разом з тим даючи злочинцям майданчик для озвучування ідей Кремля”, – сказав Ткаченко.

Міністр нагадав, що іноземний журналіст має право відвідати тимчасово окуповану територію України, але “зробити це він повинен виключно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування”.

“Перетин в інакший спосіб вважатиметься порушенням законодавства України та матиме відповідні санкції незалежно від того, журналіст якої країни його вчинив. Бо перед тим, як їхати туди та писати, варто зважено обмірковувати, який внесок у підтримку тероризму це може зробити”, – зазначив Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, 7 лютого агентство Reuters опублікувало матеріал “Лідер сепаратистів каже, що повномасштабна війна на Сході України може вибухнути в будь-який момент”, який ґрунтується на інтерв’ю ватажка так званої “ДНР” Дениса Пушиліна. Він заявив агентству, що бойовики “будуть змушені звернутися до Росії, якщо Україна за підтримки західних країн перейде певну лінію”.

У Міністерстві закордонних справ України звернули увагу агентства Reuters на його публікацію, у якій окупаційні сили РФ на Донбасі названо “сепаратистами”, повідомляє “Європейська правда”. Зокрема, речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що “на Донеччині не сепаратисти, а російська окупаційна адміністрація. Привернення уваги до російських маріонеток створює хибну реальність, підриває зусилля щодо притягнення Росії до відповідальності за її злочини. Коли справа стосується безпеки Європи, відповідальна журналістика відіграє вирішальну роль”.

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого Медіарух заявив про проблемну ситуацію, що склалася з акредитацією іноземних журналістів у зоні ООС.

Liked the article?
Help us be even more cool!