ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура з початку року порушила тільки одну справу щодо прав журналістів

01.06.2012, 01:21

З початку 2012 року Генеральна прокуратура України отримала 26 звернень щодо порушень прав представників ЗМІ з боку правоохоронців. З них тільки одне звернення задоволено. Про це заявив заступник Генерального прокурора Віктор Занфіров на восьмому засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомляється на сайті президента України.


За його словами, звернення надійшли, зокрема, з АР Крим, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Запорізької областей. «Щодо 15-ти з них направлені роз’яснення, два звернення направлені за належністю, щодо 8 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, одне звернення задоволено», - зазначив Занфіров.


Він наголосив, що аналіз звернень і скарг, що надходять до Генпрокуратури, свідчить про те, що питання порушення прав журналістів потребують спільного обговорення та вирішення з метою унеможливлення непорозумінь і конфліктних ситуацій між правоохоронцями та ЗМІ. «ГПУ вважає цей майданчик, яким є Міжвідомча група, якраз тією можливістю знайти цю згоду», - сказав Занфіров.

Liked the article?
Help us be even more cool!