ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура РФ визнала "Нову газету Європа" "небажаною організацією"

29.06.2023, 14:42
Фото – novayagazeta.eu
Фото – novayagazeta.eu

Генпрокуратура РФ визнала "Нову газету Європа" "небажаною організацією", йдеться на сайті видання.

"Фактично вказана організація веде діяльність зі створення та поширення тенденційних інформаційних матеріалів на шкоду інтересам Російської Федерації. Основні теми публікацій містять неправдиву інформацію про нібито масові порушення прав і свобод громадян у Росії, звинувачення нашої країни в розв'язанні агресивної війни в Україні, скоєнні військових злочинів проти мирного населення, репресії", – йдеться в заяві генпрокуратури.

Там також наголошується, що "Нова газета Європа" поширює матеріали ФБК та "штабів Навального", визнаних у РФ "екстремістськими організаціями", а також матеріали визнаних "небажаними" "Відкритої Росії", The Insider, Bellingcat та інших.

Як повідомляв ІМІ, 28 березня 2022 року "Нова газета" повідомила про зупинення своєї роботи на сайті, у соцмережах та на папері "до закінчення "спеціальної операції на території України" (так у росії називають повномасштабну війну, розв’язану проти України). Рішення було ухвалене після другого попередження від Роскомнагляду щодо нібито відсутності маркування "іноземного агента". 

Журналісти видання, що залишили росію, 7 квітня повідомили про запуск нового ЗМІ – "Нова газета. Європа". Його головним редактором став Кирило Мартинов.

5 вересня 2022 року Басманний суд Москви визнав недійсною та анулював ліцензію ЗМІ в друкованої версії "Нової газети". А 15 вересня – Верховний суд Росії відкликав ліцензію і в сайту видання.

У листопаді 2022 року російський регулятор "Роскомнагляд" заблокував на території Росії сайт видання "Новая газета". 

Liked the article?
Help us be even more cool!