ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Москві анулював реєстрацію “Нової газети” як ЗМІ

05.09.2022, 14:30

Басманний суд Москви за позовом Роскомнагляду визнав недійсною реєстрацію ЗМІ друкованої версії “Нової газети”. Таке рішення суд ухвалив 5 вересня, повідомляє  російський Інтерфакс.

“Визнати недійсною реєстрацію засобу масової інформації”, – оголосила рішення суддя Ольга Липкіна. 

Адміністративним позивачем у справі виступив Роскомнагляд, відповідачем – ЗАТ “Видавничий дім “Нова газета”. Роскомнагляд звернувся до суду з вимогою визнати реєстрацію друкованої “Нової газети” недійсною у зв'язку з неподанням статуту редакції у встановлені законом про ЗМІ терміни, незважаючи на спрямовані раніше попередження.

Представник “Нової газети” попросив суд відхилити вимоги регулятора. Представник видання зазначив, що відомство вважало порушенням ненадання статуту зареєстрованого 2002 року видання після змін у складі засновників у 2006 році.

На думку відповідача, зміна засновника не означає, що газета почала працювати як новий ЗМІ, у зв'язку з чим надання статуту не було обов'язковим, а вимоги Роскомнагляду невмотивовані.

Басманний суд 6 вересня розгляне позов Роскомнагляду про визнання недійсною реєстрацію журналу “Нова розповідь – газета” – додатка “Нової газети”. Верховний суд рф 15 вересня розв'яже питання про припинення діяльності сайту “Нової газети” – з відповідним позовом до суду звернувся також Роскомнагляд.

Як повідомляв ІМІ, 28 березня 2022 року “Нова газета” повідомила про зупинення своєї роботи на сайті, у соцмережах та на папері “до закінчення “спеціальної операції на території України” (так у росії називають повномасштабну війну, розв’язану проти України). Рішення було ухвалене після другого попередження від Роскомнагляду щодо нібито відсутності маркування “іноземного агента”. 

Журналісти видання, що залишили росію, 7 квітня повідомили про запуск нового ЗМІ – “Нова газета. Європа”. Його головним редактором став Кирило Мартинов.

Liked the article?
Help us be even more cool!