ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ заблокували сайт "Нової газети"

17.11.2022, 13:38
Фото – Володимир Гердо / ТАСС
Фото – Володимир Гердо / ТАСС

Російський регулятор "Роскомнагляд" заблокував на території Росії сайт видання "Новая газета". Повідомляється також про блокування сайту проєкту цієї газети – "Вільний простір". Крім того, під обмеження потрапили два домени сахалінського порталу Sakh.com, повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з даними сервісу GlobalCheck, сайти novayagazeta.ru і novaya.media перестали відкриватися в Росії ще вчора, хоча в реєстрі заблокованих ресурсів "Роскомнагляду" цих адрес напередодні ще не було.

Представники "Нової газети" заявили, що продовжують роботу і оскаржуватимуть блокування в суді. Sakh.com також повідомили, що працюють над відновленням доступу.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну редакція "Нової газети" розділилася на дві частини. Журналісти, які виїхали з Росії, створили "Нову газету. Європа", а ті, хто залишився в країні, спробували далі публікувати тексти в "Новій газеті". Проте 5 вересня Басманний суд Москви визнав недійсною та анулював ліцензію ЗМІ в друкованої версії "Нової газети". А 15 вересня Верховний суд Росії відкликав ліцензію і в сайту видання.

Після 24 лютого "Роскомнагляд" заблокував щонайменше сім тисяч сайтів у РФ.

Як повідомляв ІМІ, Роскомнагляд на вимогу Генпрокуратури РФ заблокував сайт "Эха" – нового медіапроєкту, який нещодавно запустили колишні співробітники "Эха Москви".

Liked the article?
Help us be even more cool!