ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремль надав своїм пропагандистам "методичку", як висвітлювати події в Курську

Адміністрація Володимира Путіна наказала підконтрольним ЗМІ порівнювати події в Курській області з Курською битвою часів Другої світової війни й всіляко уникати думок про відкриття “нового фронту”.

Про це повідомляє російське видання “Медуза” з посиланням на співробітників медіа, які такі рекомендації отримали.

Також медійникам наказали не говорити про можливе просування українських військ до міста Курчатова, де розташована Курська атомна електростанція, щоб аудиторія не мала “почуття ядерної загрози”.

Замість згадок про атомну електростанцію ЗМІ мають розповідати про “успіхи російської армії”, яка нібито не дає українським військам просунутися вглиб території Курщини. Співробітникам медіа рекомендують наголошувати на атаках ЗСУ на мирне населення й акцентувати, що під час них постраждали діти. 

Крім того, пропагандисти повинні запевняти аудиторію, що місць у пунктах тимчасового розміщення в регіоні всім вистачає, і описувати візити губернатора області Олексія Смирнова до таких центрів, а також лікарні та госпіталі, куди скеровують потерпілих. 

Особливий акцент медійникам рекомендують зробити на зусиллях  російської влади, Володимира Путіна та уряду, які “не кидають нікого в біді”.

Співрозмовники “Медузи” в лояльних до Кремля ЗМІ зазначають, що отримали рекомендації лише сьогодні вдень, “хоча наступ ЗСУ розпочався 6 серпня”. Вони припускають, що в політблоці адміністрації президента не розуміли масштабів того, що відбувається, тому не змогли скласти “методичку” оперативніше.

Зазначимо, що українські сили оборони не коментують події в Курській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!