ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фрілансера Радіо Свобода у Криму знову вивозили на слідчі дії без незалежного адвоката

08.04.2021, 10:23
Фото - FSB/TASS/Радіо Свобода
Фото - FSB/TASS/Радіо Свобода

Затриманого ФСБ Росії в Криму позаштатного співробітника Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка 7 квітня вивозили на слідчі дії з СІЗО Сімферополя без участі захисту. 

Про це повідомив адвокат Єсипенка за згодою Олексій Ладін, якому стало відомо про це від працівників адміністрації слідчого ізолятора, повідомляє Крим.Реалії.

Він підкреслив, що ці дії можуть свідчити про триваючий тиск на журналіста, оскільки напередодні Владислав Єсипенко заявив, що він відчув на собі тортури і погрози вбивства з боку співробітників ФСБ Росії, відмовився від послуг адвоката за призначенням Віолетти Синєглазової і підтвердив, що хоче, щоб його інтереси представляли незалежні адвокати.

“Можливу подальшу відмову від незалежних адвокатів він просив розцінювати як зроблену під примусом. У зв'язку з викладеним є підстави вважати, що на Єсипенка знову чиниться тиск. Усі слідчі дії, проведені без моєї участі, є неприпустимими доказами”, – сказав Ладін.

Офіційної інформації від російських силових структур про слідчі дії щодо Владислава Єсипенка немає. 

Крим.Реалії направили інформаційний запит в управління ФСВП Росії в анексованому Криму.

Як повідомляв ІМІ, 6 квітня арештований в окупованому Криму фрілансер Радіо Свобода Владислав Єсипенко заявив, що слідчі ФСБ РФ застосовували до нього тортури.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт “Крим.Реалії”) Владислава Єсипенка. Єсипенко брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Арештували журналіста до 11 травня.

Єсипенку інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії 16 березня. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Правозахисники заявили, що Єсипенкові не дають доступу до незалежного адвоката, і закликали звільнити його.

Журналіст перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Сімферополя.

19 березня стало відомо, що Владислава Єсипенка звинуватили в шпигунстві на користь спецслужб України. Правозахисники не відкидають, що ФСБ використовує фізичний тиск на українця.

19 березня дружина заарештованого в окупованому Криму українського журналіста Владислава Єсипенка Катерина повідомила, що побоюється за життя і здоров'я свого чоловіка. Вона звернулася по допомогу “до всіх, хто може допомогти наблизити день визволення журналіста Владислава Єсипенка”.

Liked the article?
Help us be even more cool!