ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф Reuters врятував хлопця, на якого напали після ХарківПрайду

20.09.2019, 10:00
Фото – Андрій Кравченко / Courtesy Image / radiosvoboda.org
Фото – Андрій Кравченко / Courtesy Image / radiosvoboda.org

Фоторепортер Reuters Гліб Гаранич врятував хлопця, на якого напали після ХарківПрайду супротивники ЛГБТ. Інцидент стався 15 вересня в Харкові, повідомляє Радіо Свобода.

У Харкові цього дня відбувся перший такий захід: близько двох тисяч ЛГБТ-активістів пройшли маршем. Після його закінчення в парку зібралася юрба ультраправих контрдемонстрантів, вочевидь намагаючись спіймати тих активістів, які йшли пішки з маршу.

На відеозаписі з місця події видно, як худенький хлопчина з пасмом фарбованого волосся намагається пройти крізь щільну юрбу.

Несподівано татуйований чоловік б’є хлопця по голові, і юрба кидається за ним, копаючи його ногами і б’ючи по голові; його дівчина, у футболці з веселкою, тільки безпомічно дивиться.

Коли з вигуками й криками підлітка збивають на землю, двоє чоловіків у масках намагаються затоптати його, б’ючи ногами по голові. Гліб Гаранич, ветеран-фотограф агентства Reuters, зняв кілька кадрів цієї сцени.

Після того як той самий татуйований чоловік, який почав насильство, схопив побитого підлітка, Гаранич витягнув хлопця з рук нападника і мовчки, не кажучи ні слова, вивів його з натовпу. 

Фотограф Андрій Кравченко, який зняв дії Гаранича, розповів виданню, що Гаранич вивів хлопця “на безпечну відстань, де він міг піти сам”, не побоюючись нового нападу. 

Зі свого боку Гаранич розповів виданню, що втрутився, бо “була серйозна загроза життю” підлітка.

Фото – Андрій Кравченко / Courtesy Image / radiosvoboda.org

Кравченко погоджується й каже: якби не дії Гаранича, юрба, що прагнула насильства й не обирала жертв, “могла вбити” хлопця. “Коротше кажучи, – написав Кравченко у фейсбуці, – Гаранич – “справжній чоловік”.

Харківська поліція повідомила, що знає про напад у парку Шевченка і що “розслідування триває”.

Гліб Гаранич висвітлює різноманітні конфлікти, головно в країнах колишнього СРСР, із 1991 року. У 2013 році він сам потрапив на відоме фото – облитий кров’ю після удару спецпризначенця міліції під час протестів Євромайдану.

Гліб Гаранич після побиття міліцією продовжує роботу

Liked the article?
Help us be even more cool!