ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фонд пам’яті Кім Волл надає два гранти по $5 тис. для журналісток

12.01.2021, 10:16
Фото – скріншот з відео Adam Perez
Фото – скріншот з відео Adam Perez

Фонд пам’яті шведської журналістки Кім Волл надає два гранти по $5000 для журналісток, повідомляє "Повага".

Фонд надасть гранти медійницям, чия робота матиме “дух Кім Волл”. Сама Кім писала про парадоксальні явища в сучасній культурі. Зокрема, про релігійне життя на Гаїті, про перетворення полів битв громадянської війни на Шрі-Ланці на туристичні об’єкти, а також про те, як працювала підпільна мережа на Кубі, через яку людям доставляли нові американські серіали на флешках. 

Фонд прагне надавати голос важливим, але непочутим історіям. У гранті зазначають, що журналістки, які подаються, мають писати про потужні субкультурні явища. Сама Кім Волл казала, що пише про "приховані настрої повстання" (англ. the undercurrents of rebellion).

Заявки можуть подавати всі, хто ідентифікує себе як жінку (тобто і трансжінки), а також небінарні особи. 

Вимоги:

  • не менш ніж три роки журналістського досвіду в будь-якій точці світу (стажування не вважаються досвідом);
  • відмінна розмовна та письмова англійська;
  • підтвердження про інтерес до теми від редакції або список публікацій у потужних медіа.

Заявку можна подати до 16 січня через сервіс Submittable. Більше деталей тут.

У 2020 році гранти отримали журналістки з Австралії та Португалії.

Кім Волл виросла у Швеції, жила в Нью-Йорку. Закінчила школу журналістики при Колумбійському університеті та Лондонську школу економіки. Волл працювала в Гонконзі, Китаї, Індії, Австралії, Шрі-Ланці та США. Вона писала для The Guardian, Foreign Policy, The Atlantic, Al Jazeera, Slate, VICE, South China Morning Post, The Diplomat, The Independent та The New York Times.

Як повідомляв ІМІ, 25 квітня 2018 року суд Копенгагена засудив данського винахідника Петера Мадсена до довічного ув’язнення за вбивство шведської журналістки Кім Волл на борту приватного підводного човна "Наутілус". Петер Мадсен подав апеляцію на вирок.

26 вересня 2018 року суд Данії відхилив апеляцію Петера Мадсена на рішення суду першої інстанції.

Спочатку Петер Мадсен стверджував, що смерть Кім Волл сталася внаслідок нещасного випадку.

Згодом він зізнався, що розчленував тіло Кім Волл, а частини її тіла скинув у море. Журналістка готувала матеріал про Петера Мадсена і його саморобний підводний човен "Наутілус". 11 серпня 2017 року в Данії затонув "Наутілус", на якому Кім Волл подорожувала з Петером Мадсеном. 

Сам Мадсен був урятований, а журналістка вважалася зниклою. Пізніше човен підняли й відбуксирували в порт Копенгагена, але на борту нікого не виявили. Її розчленоване тіло знайшли 21 серпня 2017 року на узбережжі поблизу Копенгагена. ДНК-експертиза підтвердила, що знайдене тіло належить зниклій із субмарини журналістці Кім Волл. Поліція стверджувала, що тіло без голови й кінцівок понівечили навмисно.

Liked the article?
Help us be even more cool!