ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд підтвердив довічне ув'язнення данському винахіднику за вбивство журналістки

27.09.2018, 12:06
Фото - dw.com

Суд Данії 26 вересня відхилив апеляцію данського винахідника Петера Мадсена, якого раніше було визнано винним у жорстокому вбивстві шведської журналістки Кім Волл на борту його підводного човна, повідомляє DW.

Мадсен перепросив перед родичами вбитої перед тим, як апеляційний суд підтвердив вирок суду першої інстанції.

Адвокатка Мадсена аргументувала апеляцію і доцільність пом'якшення покарання тим, що винахідник не мав інших кримінальних проступків на своїй совісті до убивства журналістки. Сторона обвинувачення наголосила, що злочин мав сексуальний характер і був спланованим, тому довічне ув'язнення має залишатися в силі.

Як повідомляв ІМІ, 25 квітня 2018 року суд Копенгагена засудив данського винахідника Петера Мадсена до довічного ув’язнення за вбивство шведської журналістки Кім Волл на борту приватного підводного човна “Наутілус”. Петер Мадсен подав апеляцію на вирок.

11 серпня 2017 року в Данії затонув найбільший приватний підводний човен “Наутілус”, на якому Кім Волл подорожувала з творцем і власником судна Петером Мадсеном. Сам Мадсен був врятований, а журналістка вважалася зниклою. Пізніше човен підняли і відбуксирували в порт Копенгагена, але на борту нікого не виявили.

Данський винахідник Петер Мадсен, підозрюваний у вбивстві шведської журналістки Кім Волл, повідомив, що вона загинула в результаті аварії на його підводному човні.

21 серпня 2017 року на узбережжі поблизу Копенгагена було знайдене понівечене тіло жінки без голови і кінцівок.

23 серпня 2017 року поліція повідомила, що ДНК-експертиза підтвердила, що знайдене тіло належить зниклій із субмарині журналістці Кім Волл. Поліція стверджує, що тіло без голови і кінцівок понівечили навмисно.

На початку вересня 2017 року Петер Мадсен розповів, що Кім Волл померла в результаті нещасного випадку, коли її вдарила важка кришка люка на борту підводного човна.

На початку жовтня 2017 року правоохоронці повідомили, що у Петера Мадсена знайшли на жорсткому диску фото та відео з обезголовленими жінками.

На початку жовтня 2017 року данська поліція повідомила, що водолази знайшли в морі голову та ноги, а також особисті речі Кім Волл. Вони знаходилися у пластикових пакетах, де також були “важкі металеві деталі”, які дозволили їм зануритися в воду. Пакети знайшли неподалік місця, де було виявлене тіло Кім Волл.

11 жовтня 2017 року у Данії поліцейські водолази виявили пилу поблизу маршруту слідування підводного човна “Наутілус”.

В кінці жовтня 2017 року данський винахідник та бізнесмен Петер Медсен зізнався, що розчленував тіло шведської журналістки Кім Волл.

В кінці листопада 2017 року біля Копенгагена поліція виявила ліву руку, прикріплену до шматка металу у той же спосіб, що й знайдені раніше ноги Кім, згодом поблизу Копенгагена у бухті Кьога знайдено другу руку Кім Волл.

Кім Волл було 30 років, вона працювала в Нью-Йорку журналістом-фрілансером і писала для газет New York Times, Guardian, а також для журналу Vice. Журналістка готувала матеріал про Петера Мадсена і його “Наутілус”, який деякий час вважався найбільшим приватним підводним човном у світі.

Liked the article?
Help us be even more cool!