ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Financial Times написала про “контрабанду” зброї з України, а згодом виправила заголовок

13.07.2022, 12:04
Фото – 24tv.ua
Фото – 24tv.ua

Британська газета Financial Times написала про “контрабанду” зброї з України, а згодом виправила заголовок, додавши слово “ризик”. На це звернув увагу медіаексперт Дмитро Золотухін. Він опублікував скриншоти, як виглядав заголовок до виправлення та після, повідомляє “Детектор медіа”.

Так, від початку видання опублікувало матеріал із заголовком “НАТО і ЄС б'ють на сполох через контрабанду зброї Україною”, а потім виправило: “НАТО і ЄС б'ють на сполох через ризик контрабанди зброї Україною”.

 
 

У статті йдеться про те, що країни НАТО та ЄС нібито наполягають на кращому відстеженні зброї, яка постачається до України, “у відповідь на побоювання, що злочинні групи контрабандою вивозять її з країни на чорний ринок Європи”. Газета посилається на інформацію від “західних посадовців”.

Водночас Юрій Сак, радник міністра оборони України, зазначив: "Будь-яке переміщення зброї в Україну чи з України – коли таке переміщення потрібне для ремонту – дуже ретельно відстежується та контролюється як Україною, так і нашими міжнародними партнерами”.

Європол, правоохоронне агентство ЄС, у квітні заявило, що його розслідування показали, що почалася торгівля зброєю з України для постачання організованим злочинним групам і це потенційна загроза безпеці ЄС. Зокрема, йшлося про видану цивільним вогнепальну зброю.

“Інформація про те, що Україна стає головним центром контрабанди зброї, не відповідає дійсності”, – відповів на це Юрій Сак, припускаючи, що ті, хто заявляє про це, “можуть бути частиною інформаційної війни Росії, щоб перешкодити міжнародним партнерам надавати Україні зброю, необхідну для нашої перемоги”.

Liked the article?
Help us be even more cool!