ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Філії Суспільного покажуть фільм-розслідування про вбивство Макса Левіна

02.03.2023, 09:44
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Сьогодні, 2 березня, о 20:40 філії Суспільного покажуть французький фільм-розслідування “Репортерів без кордонів” “Справа Макса Левіна. Докази страти”. Про це повідомляє Суспільне.

Перед початком і в перші дні повномасштабного вторгнення разом з Левіним працював французький військовий репортер Патрік Шовель.

13 березня 2022 року Макс зник зі зв’язку поблизу Києва, 1 квітня його тіло знайшли в лісі біля села Гута-Межигірська.

У травні 2022 року Патрік Шовель у співпраці з “Репортерами без кордонів” провів власне розслідування вбивства Макса. Керівнику відділу розслідувань Репортерів Арно Фроже та французькому репортеру вдалося потрапити на місце злочину, де вони змоделювали події останніх годин життя Левіна.

Патрік Шовель показує знайдену кулю в згорілій автівці Левіна. Скриншот з фільму

У процесі розслідування на місці злочину “Репортери без кордонів” знайшли дев’ять речових доказів, серед яких – кулі та документи. Крім цього, вони поспілкувалися з близькими родичами, друзями й колегами Макса Левіна. Усі свідчення та докази “Репортери без кордонів” передали українським правоохоронцям. 

“Макса не вбили в бою. Його вивели з машини та стратили. Перед пострілом з нього зняли бронежилет. Безсумнівно, росіяни знали, що страчують журналіста, адже на бронежилеті й шоломі Макса був напис “Преса”, – розповів Патрік Шовель.

Автівка Макса Левіна, знайдена поблизу місця злочину. Скриншот з фільму Справа Макса Левіна. Докази страти

Переозвучили українською французький фільм-розслідування “Справа Макса Левіна. Докази страти” журналісти “Суспільне Львів”. Герої стрічки промовляють голосами Тараса Базюка та Ольги Мельник.

Нагадаємо, фотожурналіст Макс Левін – один з найвідоміших документалістів української війни ще з 2014 року. Він мріяв зняти фотографію, яка зупинить війну. Але не встиг: 13 березня Левін був убитий на Київщині поблизу села Мощун. Йому було 40 років.

Максим Левін зник 13 березня 2022 року на лінії фронту у Вишгородському районі під Києвом, де виконував свої професійні обов'язки й документував воєнні злочини росіян.

1 квітня його знайшли вбитим на території села Гута Межигірська Вишгородського району біля Києва. За повідомленням прокуратури, його застрелили російські військові двома пострілами зі стрілецької зброї.

“Репортери без кордонів” встановили, що російські військові стратили Макса Левіна.

Президент України Володимир Зеленський надав Левіну вже посмертно орден “За мужність” ІІІ ступеня.

Liked the article?
Help us be even more cool!