ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook не повідомлятиме користувачів, дані яких потрапили у доступ

08.04.2021, 11:45
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Соціальна мережа Facebook не планує сповіщати 533 мільйони користувачів, чиї персональні дані були опубліковані в Інтернеті. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

За словами речника компанії, Facebook не впевнена, що має повну інформацію про те, які саме користувачі мають бути сповіщені.

Він додав, що соцмережа перед відповідним рішенням також врахувала те, що користувачі не зможуть самостійно вирішити проблему, й що дані є загальнодоступними.

Зазначається, що речник Facebook відмовився коментувати розмови компанії з регуляторними органами, але заявив, що компанія готова відповісти на їхні запитання.

Раніше у Facebook заявили, що злив даних стався, коли сторонні люди отримали дані користувачів через їхнє вилучення з платформи завдяки функції швидкого пошуку користувачів через список контактів (вебскрапінг).

Нагадаємо,  на одному з хакерських форумів у мережу злили персональні дані 533 мільйонів користувачів фейсбуку. Facebook підтвердив витік даних, про що стало відомо у 2019 році. Жертвою хакерів став, серед інших, засновник цієї мережі Марк Цукерберг, телефонний номер та інша особиста інформація якого потрапили в інтернет.

Як повідомляв ІМІ, хакери злили у відкритий доступ особисті дані понад 500 мільйонів користувачів Facebook, серед них - номер мобільного телефону засновника й керівника Facebook Марка Цукерберга. Facebook повідомив, що йдеться про злам соцмережі у 2019 році.

Facebook пояснив, що злив у мережу даних 533 мільйонів користувачів не є результатом хакерської атаки. За даними компанії, злив даних стався коли сторонні люди отримали дані користувачів через їхнє вилучення з платформи завдяки функції швидкого пошуку користувачів через список контактів (вебскрапінг).

Liked the article?
Help us be even more cool!