ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook пояснив причину витоку даних понад 500 млн користувачів

07.04.2021, 10:50
Фото - Reuters/BBC
Фото - Reuters/BBC

Компанія Facebook заявила, що злив у мережу даних 533 мільйонів користувачів не є результатом хакерської атаки. Про це йдеться у блозі соцмережі, повідомляє Укрінформ.

За даними компанії, злив даних стався коли сторонні люди отримали дані користувачів через їхнє вилучення з платформи завдяки функції швидкого пошуку користувачів через список контактів (вебскрапінг).

У Facebook додали, що йдеться про дані до вересня 2019 року.

“Коли нам стало відомо про те, як зловмисники використовували цю функцію (вебскрапінг – ред.) у 2019 році, ми внесли зміни до імпортера контактів. Попередня функція дозволяла їм отримувати набір профілів користувачів й обмежений набір інформації про користувачів, включеної до їх загальнодоступних профілів”, - зазначили у компанії.

У соцмережі наголосили, що в цих даних не було ані фінансової інформації, ані інформації про стан здоров’я та ані паролі користувачів.

Вебскрапінг (витягнення вебданих) — перетворення у структуровані дані інформації з вебсторінок, які призначені для перегляду людиною за допомогою браузера.

Нагадаємо,  на одному з хакерських форумів у мережу злили персональні дані 533 мільйонів користувачів фейсбуку. Facebook підтвердив витік даних, про що стало відомо у 2019 році. Жертвою хакерів став, серед інших, засновник цієї мережі Марк Цукерберг, телефонний номер та інша особиста інформація якого потрапили в інтернет.

Як повідомляв ІМІ, хакери злили у відкритий доступ особисті дані понад 500 мільйонів користувачів Facebook, серед них - номер мобільного телефону засновника й керівника Facebook Марка Цукерберга. Facebook повідомив, що йдеться про злам соцмережі у 2019 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!